Pressemelding fra fylkeslagene til Venstre i Nord-Norge

Foto: Dreamstime.com

Fikk satt fokus på forsvarspolitikk.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**

En viktig oppgave for Regjeringen og Stortinget er å sørge for Norges sikkerhet. Nordområdene er stedet der utenrikspolitikk møter innenrikspolitikk. Venstres fylkeslag i Nordland, Troms og Finnmark mener ressursene i nordområdene, klimaendringer, nye seilingsleder og Norges naboskap med militærmakten Russland må tas større hensyn til under arbeidet med den nye Langtidsplanen for Forsvaret.

– Det er viktig for oss i Nordland Venstre å få satt fokus på bevilgningene til Forsvaret i Nord. Bevilgningene må styrkes i Nord, og ikke reduseres slik det foreslås i Forsvarssjefens fagmilitære råd, sier leder i Nordland Venstre, Anja Johansen. Gjennom vår felles uttalelse ‘Norges forsvarsevne i nord’ fikk vi sparket i gang en viktig debatt, og ikke minst en viktig prosess om forsvarspolitikk i Venstre, sier Johansen.

Etter trykk fra bl.a. Nordland, Troms og Finnmark Venstre, ble det under Venstres Landsmøte holdt et Forsvarpolitisk seminar. Dette for å starte en god prosess internt i partiet i forkant av arbeidet med ny langtidsplan for Forsvaret.

– Dette er vi godt fornøyd med, sier leder Leif Gøran Wasskog i Finnmark Venstre. Det viser at fylkeslagene i nord blir lyttet til, og at vi faktisk har gjennomslagskraft sentralt i Venstre, fortsetter Wasskog.

– Forsvarssak vil bli en Venstre sak i arbeidet med ny Langtidsplan, i budsjettarbeidet for 2017 og i programarbeidet for neste stortingsperiode. Et balansert forsvar som bygger på totalforsvaret, verneplikten og alliansen vil stå sentralt avslutter Rolf Austgard, nestleder i Troms Venstre.

Kontaktinformasjon:

Leif Gøran Wasskog, leder Finnmark Venstre. Mob: 92246604
Anja Johansen, leder Nordland Venstre. Mob: 48275780
Rolf Austgard. Mob: 40016189

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**