Forsvar og Oppvekst på Landsmøte i Venstre

Førstkommende helg er det Landsmøte for Venstre. Av Troms´ delegasjon på 7 har Harstad blitt tilgodesett med så mange som tre. Jan Fjellstad og Maria Serafia Fjellstad har deltatt flere ganger tidligere, mens det for Kristian Stave er debut. I tillegg til disse tre deltar også Even Aronsen som delegat for Unge Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**

Hovedtema for Landsmøtet i Tønsberg er Oppvekst. Abid Raja har ledet et utvalg som har forberedt både et dokument som skal til behandling, og også sørget for gode innledninger fra bl.a. Barneombudet og Forandringsfabrikken.

”Oppvekstdokumentet vi inviteres til å vedta er et godt utgangspunkt som både ivaretar Venstres arv etter Castberg, og samtidig nybrottsarbeid som vil skape diskusjon,” sier Maria Serafia Fjellstad. Hun leverer forslag på å tydeliggjøre visjonen om én dør inn for tjenester som angår barn og familie med et Familiens hus, og i tillegg ønsker hun sette fokus på kosthold og barn – og behovet for ernæringsfysiologer ute i kommunene.

På Landsmøtet skal det også vedtas andre politiske uttalelser. Troms Venstre ønsker særskilt å få behandlet en uttalelse om forsvarspolitikk, ”Norges forsvarsevne i nord”. ”Nordområdene er stedet der utenrikspolitikk møter innenrikspolitikk. Forsvaret må kunne hevde nasjonal suverenitet over land- og havområdene,” sier Jan Fjellstad. “Den nye langtidsplanen må gi større bevilgninger til Forsvaret og ikke bygge ned Forsvaret i nord”

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**