Oppretter ny etat for bosetting og inkludering av flyktninger

Foto: Francisco Munoz

Byrådet legger frem sak om å opprette en ny etat under Byrådsavdeling for sosial, bolig og inkludering med ansvar for bosetting og inkludering av flyktninger. Etaten skal hete Etat for inkludering.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**

Oppgaven med å bosette flyktninger blir betydelig større i årene fremover som følge av den internasjonale flyktningsituasjonen og kommunens ambisjoner uttrykt i bystyrets vedtak om Bosetting av flyktninger 2016 – 17.

– Bosetting og inkludering av nyankomne flyktninger vil være en betydelig oppgave i tiden fremover, og vellykket integreringsarbeid er viktig både for den enkelte flyktning, nærmiljøene og bysamfunnet, sier byråd for sosial, bolig og inkludering, Erlend Horn.

I dag er ansvaret og oppgavene organisert i flere byrådsavdelinger, etater og resultatenheter.

Hensikten med å opprette etaten er å samle politikkområdet og fagkompetansene, virkemidlene og fullmaktene under en byråd, for å oppnå best mulig bosetting og inkludering av nyankomne flyktninger.

Byrådet skal i en egen sak beslutte hvilke resultatenheter som skal inngå i den nye etaten.

Dette skal utredes i nært samarbeid mellom Byrådsavdeling for sosial, bolig og inkludering, Byrådsavdeling for barnehage, skole og idrett og Byrådsavdeling for helse og omsorg. Medvirkning fra ansatte er vesentlig i denne prosessen.
Aktuelle enheter som vurderes lagt til etaten er:

  • Introduksjonssenteret for flyktninger, inkludert Tolketjenesten
  • Voksenopplæringen ved Nygård skole
  • Enhet for enslige mindreårige (EM), for bosetting av flyktninger 15 – 18 år
  • Bergen Bidrar

Du kan lese hele saksutredningen fra byrådet her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**