Sola mottar flere flyktninger

Bilde: www.fn.no

Sola Venstre og samarbeidspartnerne i Høyre og Krf sikret flertall for mottak av ytterligere 13 enslige barn- og mindreårige flyktninger da kommunestyret behandlet en tilleggsanmodning fra IMDI før påske. I formannskapet stemte Venstre for rådmannens innstilling, som la opp til mottak av færre barn, men flere voksne enn det som det endelige vedtaket ble. Da saken var til behandling i formannskapet, var det midlertid ikke flertall for noen av forslagene som var til votering, og vi stod da i fare for å ende opp med å ta imot null. En slik hendelse ville være i tråd med Frps forslag, noe som var uønsket fra resten av partiene i kommunestyret.

Etter forhandlinger mellom partiene, ble det enighet om kapasitet til mottak av tretten enslige barn og mindreårige flyktninger. Med vedtaket fra kommunestyret, gir vi ytterligere tretten barn og unge muligheten til å gå i gang med sine nye liv i Sola kommune. Vi er med og tar ansvar i den flyktningekrisen som landet står oppi, sa Venstres gruppeleder Anja Berggård Endresen, da hun la frem forslaget.

Anja Berggård Endresen

Disse tretten barna, kommer i tillegg til vedtaket fra i fjor, der vi også vedtok å ta imot 50 flyktninger, inkludert to barn og mindreårige for 2016. Nå skal kommunen til sammen ta imot 63 flyktninger i år, hvorav totalt 15 under 18 år.

 

 

 

 

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**