Planleggingen av nye Landøya skole går nå over i en avgjørende fase etter at formannskapet nylig vedtok å gå videre med Veidekke som entreprenør. Veidekkes forslag til løsninger skal bearbeides før endelig byggekontrakt etter planen skal inngås høsten 2016.
Et nytt skolebygg skal møte mange behov. I praksis kan det være krevende å finne løsninger som møter alle behovene til en akseptabel kostnad. Venstre er opptatt at mange brukergrupper aktivt involveres i planleggingen videre. Nettopp når elever, lærere og andre ansatte på skolen involveres kan det bidra til å finne de smarte løsningene innenfor en akseptabel kostnadsramme. Innspill fra brukere kan for eksempel være med å avklare hva som egentlig er viktige behov når utearealene skal utvikles. Brukere kan også sørge for at uheldig romløsninger oppdages i en tidlig fase og kan endres på uten for høye kostnader.
Et skolebygg er også mye mer enn en skole. I prosessen med nye Landøya skole har kommunen en gylden mulighet til å integrere skolebygget mest mulig i nærmiljøet. Det bidrar til gode oppvekstmiljøer og kan gi identitet og stolthet over skolen.
I planleggingen videre må derfor nærmiljøet, foreninger og lag trekkes inn for å se på bruk av bygget og uteområdet etter skoletid. Da formannskapet vedtok å gå videre med Veidekke som entreprenør, fikk Venstre fullt gjennomslag for at det skal legges vekt på sambruk i videre planlegging. Det er blant annet behov for å se nærmere på om planlagt scene og musikkrom er bra nok for musikk og kultur-aktiviteter (som korps og kor).
Venstre er videre glad for at skolen skal planlegges videre i tråd med kommunens klima- og energimål. Både gjennom gode materialvalg og energiløsninger kan utslipp av klimagasser holdes på et lavt nivå.
Jostein F. Tellnes, representant i kommunestyret og formannskapet for Asker Venstre