Ordfører-ja til Venstre-innspill

Arnt Gunnar og resten av Venstre i Grimstad ønsker å verne om, og utvikle sentrumet vårt., Foto: Sondre Steen Holvik

Husker du leserinnlegget til Arnt Gunnar Tønnessen i Adressa her om dagen? Om ikke kan du lese det her. Han avsluttet med to spørsmål, og begge ble besvart i gårdagens kommunestyremøte.

Spørsmål 1:

Vil ordføreren ta initiativ, alene eller sammen med ordfører i Kristiansand og Arendal, til et møte med kommunalministeren for å forsøke å stoppe etableringen av senteret?

Det ble et ja fra ordføreren om å møte kommunalministeren.

Spørsmål 2:

Vil ordføreren be om et møte med fylkesordføreren for å ta opp hvor problematisk det er for Grimstad at fylkets politikere ikke forholder seg til vedtatte planer?
Det ble et ja fra ordføreren om å gå i dialog med fylkesordføreren.

Byutvikling og miljø

Dette er et viktig tema for Grimstad, og dermed også viktig for Venstre. Et Outlet-senter i Lillesand vil påvirke handelen i Grimstad, og byen vår trenger et levende sentrum.
Det er også miljøeffekter med å stoppe disse planene. Veitrafikken står for store deler av utslippene i fylket vårt, og da trenger vi ikke nok et handelsmål som ligger slik til at det genererer enda mer trafikk.

Ordfører Kjetil Glimsdal sier til NRK Sørlandet at han håper planene kan stoppes. Det håper vi i Venstre også. Mandagens spørsmål fra Venstre har hvertfall startet et initiativ.

Den aktuelle tomten hvor outlet´en er planlagt
Den aktuelle tomten hvor outlet´en er planlagt
**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**