Et møte etter min smak

Alle som kjenner meg, vet at jeg er litt over gjennomsnittet glad i aktivitet og det å være ute. Derfor var vervet mitt som styrerepresentant i Friluftsråd Nordmøre og Romsdal, FNR, noe jeg både var spent på og gledet meg til. Gleden var stor da jeg ble bedt om å ta med uteklær til første møtet. Hurra! Endelig et møte der man ikke bare sitter inne rundt et bord.

Selv om været ikke var på så bra som det kunne ha vært, er det fantastisk hvor mye bedre man tenker og hvor inspirerende det er å se ting man snakker om. Noe så deilig å være varm og tørr selv om regn og sludd prøver seg; Det finnes ikke dårlig vær, bar dårlig klær! Første del av møtet gikk vi befaring på en pent opparbeidet sti i Aukraskogen som gikk gjennom variert natur og endte med en fin utsikt over Gossen. Langs stien var det både en gammel gravhaug og pene gapahuker som blir både brukt og tatt vare på. Noe som varmer et friluftshjerte å se.

Utsikt over Gossen
Utsikt over Gossen

Resten av møtet hadde vi i frivillighetssentralen på Gossen. Her gikk vi blant annet igjennom muligheter for sponsorer til Stikk ut!, strategiplan og årsplan for FNR som skal opp på årsmøtet i mars. Mange som liker å gå på ski, har oppdaget skisporet.no og setter stor pris på å kunne sjekke status på oppkjørte løyper i nærheten før de kjører av sted. FNR jobber nå med en regional koordinering av skisporet.no som skal gjøre det rimeligere for idrettslag å være med på ordningen. Dette håper jeg kommer i orden.

 

Kart over Aukraskogen
Kart over Aukraskogen

 

Det jeg tar med meg hjem fra møtet er også:

  • Det er utfordringer med å få folk til å ta posisjoner med ansvar i frivilligheten også på Gossen. «Man stiller gjerne opp på dugnad, men vil ikke være ansvarlig for dugnaden.» Hvordan kan vi snu denne trenden?
  • Aukra kommune har en utstyrspark med utstyr man trenger til både friluftsliv vinter og sommer som har vært et bra tiltak for å legge til rette for at alle skal kunne komme seg ut på tur og prøve ulike friluftsaktiviteter. Er dette noe for Sunndal kommune?
  • Det er en fin blanding av politikere og folkehelsekoordinatorer i styret til FNR

Ellers er jeg spent på det videre arbeidet i rådet som har som hovedmålsetning: «Friluftsliv for alle hele året!»

Hilsen,
Maja Solli

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**