Ringeriksbanen må utkonkurrere vogntogene på veien

Siri Engesæth er 1. vara for Akershus på Stortinget , Foto: Gisle Bjørneby

– Det er uhyre viktig at banen bygges miljøvennlig og at godstransporten på tog blir rimelig og rask, så det kan utkonkurrere vogntogene på veien. Togprosjekter må duge også om hundre år, understreker Siri Engesæth.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**

Reisetiden med tog mellom Hønefoss og Oslo vil reduseres med nesten én time når vi får Ringeriksbanen. Engesæth, som er Venstres 1.vara for Akershus, møter i disse dager på Stortinget. – Venstre har bidratt til at Ringeriksbanen nå prioriteres. Vi prøver å forsere prosjektet med opp mot fem år. Det er mulig blant annet ved at vei- og bane-myndigheter jobber parallelt og sammen for å realisere den beste løsningen, sier Engesæth.

Spørsmål til samferdselsministeren

Engesæth stilte følgende spørsmål til samferdselsministeren Ketil Solvik-Olsen (FrP) på onsdag:

Planleggingen av Ringeriksbanen er i full gang. Banen vil utvide bo- og arbeidsmarkedsregionen rundt Oslo, og bidra til en sterkt forkortet Bergensbane. Venstre er uroet for at Jernbaneverket ser ut til å planlegge en trasé for banen gjennom Bærum, som umuliggjør trafikk med vanlige godstog på denne nye strekningen. For Venstre er det viktig at bane ikke taper for vei om godstrafikken. Vil statsråden legge til rette for at også gods kan kjøre med Ringeriksbanen?

Ministeren svarte at banen planlegges for å kunne ta gods, men primært for å ta mennesker og for å kunne håndtere hastighet på 250 km/t. Han roste samarbeidet og formen Venstre har bidratt til for å få prosjektet ut av skuffen etter flere ti-år.

Les mer:

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**