Økologisk mat i videregående skoler

2. kandidat for Akershus Venstre, Eirik Bøe, Foto: Morten Skåningsrud

For første gang har fylkeskommunen vedtatt bruk av økologisk mat i sine kantiner. Innen 2016 skal ti prosent av maten som serveres i fylkeskommunens kjøkken og kantiner skal være økologisk.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

Og innen 2017 skal det økes til 25 %, sier dagens vedtak i fylkestinget.

Viktig for å øke produksjonen
Eirik Bøe, Venstres representant i fylkestinget, gleder seg over at hele fylkestinget stilte seg bak forslaget. -Dette vedtaket er viktig for å øke produksjon av økologisk mat og viktig for landbruksfylket Akershus. Med dette vedtaket sørger vi for større muligheter for de som driver økologisk, sier Bøe. Han mener også det er viktig å gi elevene mulighet til å velge økologisk mat.

Økologisk mat i kantina
I forbindelse med fylkestinget behandling av saken «Sunn og rimelig mat i kantinene i vgs», fremmet Venstre et forslag om økt bruk av økologisk mat i fylkeskommunens kjøkken og kantiner.

Vedtaket:
Akershus fylkeskommune sørger for at andelen økologisk mat i fylkeskommunens kjøkken og kantiner øker til minst 10% i 2016 og 25% innen utgangen av 2017. Fylkestinget ber om å få en evaluering av tiltaket i 2. kvartal 2018.

Alle partier stilte seg bak forslaget.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**