Framtidsrettet skolestrategi vedtatt

Tord Hustveit, Foto: Morten Skåningsrud

– Denne strategien sikrer høy faglig kvalitet i framtidens videregående skoler, sier Tord Hustveit, en av Venstres tre representanter i fylkestinget. Han er også tilfreds med miljøsatsingen i strategien, med bruk av treverk og miljøvennlige materialer.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**

Det er forventet en kraftig økning i innbyggere i Akershus og derav stor vekst i antall elever i videregående skole. Fylkestingets første sak i det nye året var Akershus fylkes skolestruktur fram mot 2030.

Brede fagmiljøer
Tord Hustveit er glad for det enstemmige vedtaket som ble fattet i fylkestinget. – Vedtaket er viktig for å sikre brede fagmiljøer og gi elevene den beste opplæringen for å møte morgendagens utfordringer, sier han.

Byutvikling
Han er spesielt fornøyd med at fylket velger å satse på å bygge skoler i sentrum av regionene. – Sentrumsnære skoler vil øke aktiviteten og styrke sentrum. Denne avgjørelsen har også linjer tilbake til areal- og transportplanen som er vedtatt at fylkestinget, sier han.

Miljø
Miljøsatsingen i framtidens videregående skole er sterk. – Skolene skal dokumentere reduksjon i klimautslipp, blant annet ved at nye skoler skal bygges i tre og andre miljøvennlige materialer.

Ros
Hustveit passet på å rose administrasjonen for godt saksarbeid fra talerstolen i fylkestinget. Politikerne fikk også ros for å finne sammen på tvers av partiskiller for en best mulig skolestruktur for framtiden.

Vedtaket innebærer blant annet ny videregående skole i Ski og på Fornebu.

Les mer: Saksframlegg i fylkestinget

 

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**