Nyhetsbrev fra bystyregruppa for januar

Bystyrerepresentantene
Bystyrerepresentantene. Fra venstre: Jon Gunnes, Trond Åm, Lucie Kathrine Sunde-Eidem og Erling Moe., Foto: Cathrine Dillner Hagen

Vi er nå inne i et nytt år, og i det nye året har bystyregruppa satt seg som nyttårsforsett å holde dere oppdatert på hva som rører seg i politikken. Derfor har bystyregruppa lansert et nyhetsbrev. Det vil bli lagt ut på hjemmesiden til Trondheim Venstre i begynnelsen av hver måned.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**

Her kommer en oppdatering for januar.

Koalisjonsmøte Lian
7. januar hadde Sentrum-venstre-alliansen fellessamling på Lian. Hovedtemaene var ny klimahandlingsplan, grønn strek og utfordringer i barnevernet. Der ble også Granåsenerklæringen gjennomgått.

Storbynettverksamling i Bergen
8.-9. januar var 1. vara Hanne Moe Reitan og politisk rådgiver Marthe Strickert i Bergen på storbynettverksamling i Venstre. Der var hovedtemaene asyl- og flyktningesituasjonen, og klimautfordringer i storbyene.

Bystyremøte
28. januar var det bystyremøte. Fra Venstre møtte Jon Gunnes, Lucie Kathrine Sunde-Eidem, Erling Moe og Trond Åm. Hovedsakene var:

– Bekjempelse av mort i Bymarka
– Kvalitetsstandarder for praktisk hjelp i hjemmet
– Kvalitetsmelding barne- og familietjenesten
– Innsats for å redusere antall unge uføre. Prøveprosjekt.

Erling Moe hadde sendt inn to kortspørsmål og én forespørsel til ordføreren.

Kortspørsmål 1: Hvor mange lærere i Trondheimsskolen vil det være som ikke har nådd de nye kompetansekravene innen fristen i 2025? Hva koster det å få alle lærere i byen innenfor kravene i løpet av de ti år som gjenstår?

Kortspørsmål 2: Er Ordføreren enig i at Charlottenlund bunker bør kunne tas i bruk av skoler som et ledd i undervisningen, og vil Ordføreren ta et initiativ til å få dette realisert?

Forespørsel: Vil ordføreren ta et initiativ slik at Trondheim kommune gir en høringsuttalelse til Justisdepartementets forskriftsendringer på asyl- og flyktningefeltet? En slik uttalelse bør blant annet ta utgangspunkt i at regelverket må baseres på våre internasjonale forpliktelser. Det er også viktig at norsk politikk på dette feltet baseres på både raushet og verdighet.

I media i januar
Jon Gunnes ble intervjuet av Adresseavisen sammen med fylkespolitiker Elisabeth Paulsen om billettprisene i Trondheim.

Jon Gunnes ble intervjuet av Adresseavisen i forbindelse med rotenonbehandling i Bymarka.

Lucie Kathrine Sunde-Eidem svarte Iver (11 år) på et leserinnlegg om barnehageplasser for 1-åringer.

Jon Gunnes var på NRK Trøndelag og NRK P2 i forbindelse med Enovakonferansen der han snakket om nye ladestasjoner for elbiler. Samme dag ble han også intervjuet av NRK Trøndelag i forbindelse med åpning av nye rekreasjonsområder og badevann i Bymarka.

Trond Åm engasjerte seg i debatten om leken ”Kongen på haugen”, og ble intervjuet av Adresseavisen om dette.

Hva skjer?
De neste to månedene er det to store saker som skal opp til behandling i bystyret: Grønn strek og Miljøpakken 3.

Grønn strek: Her er vi i forhandlinger med Sentrum-venstre-koalisjonen om jordbruksområder og viltkorridorer/økologiske korridorer. Saken var opp til behandling i de ulike komiteene i januar, og står på dagsorden i komiteene igjen i februar. Skal etter planen opp i bystyrets neste møte som er 18. februar.

Miljøpakken 3: Skal skulle i utgangspunktet opp i bystyrets møte 31. mars, men er fremskyndet til møtet 18. februar.

Neste nyhetsbrev kommer i begynnelsen av mars.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**