Nytt verv – komite for bygging av sosiale boliger i sentrum

Mandag 25. Januar var jeg i mitt første møte i plan- og byggekomiteen for sosiale boliger i sentrum. Dette er et arbeid som har pågått lenge, men nå etter valget, er vi to nye medlemmer i komiteen. Per dags dato er det boliger på Hoelsand til dette formålet, men de er bestemt at skal avvikles når den nye barnehagen der åpnes. Det begynner derfor å haste med å finne en ny løsning.
Sosiale boliger er ingen enkel sak. Det er mange ulike brukere med forskjellige behov, og mange hensyn å ta. Hvordan dette skal løses er det mange forslag på, men komiteens mandat er å foreslå en løsning inkludert finansieringsbehov. Jeg skal jobbe for at det er et bra forslag som blir lagt fram til politisk behandling.
I løpet av mandagen både lærte jeg mye og fikk innsikt i kompleksiteten i saken. Hvor mange boliger skal man ha? Kan alle være samlet? Hvor skal de være? Skal man ha bemanning? Fortsatt er det mange spørsmål og jeg gleder meg til å fortsette arbeidet med å lage et bra tilbud til innbyggerne i Sunndal.

Maja Solli

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**