Europas kulturhovedstad?

Foto: Jo Straube

Da Venstre satt i byråd var målet at Oslo skulle bli hele Europas kulturhovedstad. Det nye byrådet ser ikke ut til å dele denne ambisjonen.

Mange var lettet da byrådet varslet at Deichmans nye hovedbibliotek i Bjørvika likevel skulle bygges etter at de selv hadde sådd tvil i saken. Lettelsen var kortvarig. Nå viser det seg at tegningene til det nye biblioteket muligens må endres for at store deler av bygget skal leies ut til private aktører. Byrådet har også varslet en gjennomgang av Lambda, det nye Munchmuseet, og har redusert støtten til VM i skiskyting neste år med fem millioner kroner.

Kultur er mer enn bare underholdning. Kultur, enten det er et bibliotek eller idrettsarrangement, bringer folk sammen i hyggelige omgivelser. Det bidrar til utdanning, bedre folkehelse og god integrering. Kultur er en av de viktige tingene som gjør at Oslo er en by folk trives å bo i, og det er ikke noe som enkelt kan måles i penger.

Da Venstre satt med byråden for kultur og næring var målet at Oslo skulle bli Europas kulturhovedstad. Kronen på verket skulle bli et nytt hovedbibliotek mennesker verden over ville misunne oss. Det nye byrådet har derimot startet på en kulturmessig nedtrapping som ikke er denne byen verdig.

Venstre vil jobbe hardt for at nye Deichman skal bli et bibliotek i verdensklasse, men vi får det ikke til alene. Bli med på vår ambisjon om Oslo som kulturhovedstad.

 

Bli medlem.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**