Grønne fond blir fremtiden

Foto: colourbox.com

På bystyremøtet i går hadde bystyremedlem Joke Verwaard en interpellasjon om bruk av fond i kommunen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

Hele interpellasjonen kan leses nedenfor.

Ordføreren kunne opplyse at kommunen per i dag ikke har penger i fond, men han er enig at kommunen skal investere i fornybar istedenfor fossil energi, når kommunens økonomi igjen tillater fondsinvestering. Vi er glade for at ordføreren er enig!

Han kunne også opplyse at pensjonssparing i kommunen skjer gjennom KLP, som nylig har trukket seg ut av investeringer i kull.

Tønsberg Venstre ønsker et videre bevisst forhold til påvirkningsmulighetene i KLP. Vi vil også videreføre innsatsen for en grønn økonomi når investeringsreglementet skal behandles i fremtiden.

Dette er i tråd med andre tiltak som kommunen kan gjøre for å påvirke miljøet indirekte. Et annet tiltak er en grønnere innkjøpsordning i kommunen, mer om dette kan leses i opposisjonens klimaplattform.

 

Interpellasjon grønne fond

Kommunen som virksomhet skal gå foran i arbeidet mot et grønt skifte. Gjennom handlingene til kommunen påvirkes miljøet direkte og indirekte.

En av de indirekte sidene er hvor kommunen plasserer de midlene vi sparer.

Når disse plasseres i fond investeres pengene i ulike bedrifter som enten bidrar til et grønnere næringsliv, eller ikke.

Å investere i bedrifter som satser på fornybar, i stedet for fossil energi, har flere fordeler. I tillegg til å indirekte påvirke miljøet i en positiv retning, er investeringer i fornybar energi nå et sikrere valg enn fossilt og sikrer en større bredde i investeringsporteføljen.

Bystyregruppa i Tønsberg Venstre ønsker en oversikt over investeringer, dette for å sikre bystyret et større innsyn i hvordan kommunens midler blir forvaltet.

Jeg spør derfor, ordfører:

– Hvilke fond har kommunen investert penger i, og hva består hovedsaklig disse investeringsporteføljene av?
– Er ordføreren enig i at kommunen skal ha en grønn investeringsprofil?

 

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**