Venstre satser på moderne jernbane til Sørlandet

Foto:Stein Inge Dahn

I innstillingen til statsbudsjett som er lagt frem av Transport- og kommunikasjonskomiteen på Stortinget i dag, har Venstres Abid Raja i samarbeid med Hans Fredrik Grøvan fra Krf fått gjennomslag for en felles merknad med regjeringspartiene om sammenkobling av Sørlandsbanen og Vestfoldbanen.
-Dette er et stort steg frem mot realisering av dette viktige samferdselsprosjektet, sier fylkestingsrepresentant Stein Inge Dahn. -Det viser at Agder Venstres engasjement mot våre stortingsfolk gir resultater, sier han.
Sammenkoblingen vil knytte Sørlandet sammen med viktige bo- og arbeidsmarkedsregioner i Telemark og Vestfold. Da kan vi reise med tog fra Kristiansand sentrum til Oslo sentrum på 3 timer, på moderne hurtigtog i 250 km/t. I 2018 åpner helt ny dobbeltsporet jernbane mellom Larvik og Porsgrunn. -Det gledelige vedtaket i Stortinget i dag legger til rette for at den nye Grenlandsbanen vil bli prioritert slik at utbyggingen da kan fortsette frem mot en ny Brokelandsheia stasjon på Sørlandsbanen, sier Stein Inge Dahn.
Det er også en veldig viktig seier for Sørlandet at Transport- og kommunikasjonskomiteen legger til rette for å bygge nytt jernbanespor direkte til fergeterminalen i Kristiansand havn. Dette vil være et viktig bidrag for å flytte tungtransport vekk fra veiene og over til miljøvennlig transport på skip og jernbane.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**