Budsjettet: Mer gågate og bilfrie soner

Foto: Jone Nyborg

Venstre har i dag signert budsjettavtale sammen med koalisjonspartiene H, KrF, Frp, PP og Sp. Budsjettavtalen er en forlengelse av partienes felles politiske plattform, og et konkret grunnlag for samarbeidet for perioden 2016–2019.

For Venstre har det vært helt avgjørende at budsjettavtalen reflekterer miljøambisjonene som er nedfelt i den felles politiske plattformen, og særlig tilrettelegger for fokus på miljø i byutviklingssammenheng.

Klimamelding og gågater
Venstre er derfor særlig fornøyde med at budsjettet som legges fram i dag sikrer at vi får en årlig klimamelding med påfølgende klimadebatt i bystyret, og som sørger for en kontinuerlig oppfølgning og utvikling av miljøpolitikken i Kristiansand.

Venstre er også fornøyde med budsjettavtalen sikrer at det legges en helhetlig plan for utviding av gågatenett, bilfrie soner i Kvadraturen, og bedre fremkommelighet for buss og sykkel i Kristiansand. I tillegg sikrer avtalen at kommunen går foran og viser vei ved for eksempel at alle kjøretøy skal være nullutslippkjøretøy.

Gratis SFO
Venstre har også fått gjennomslag for at Kristiansand søker nasjonalt om å bli forsøkskommune for gratis SFO, og at kommunen utreder mulighet for å utvide ordningen med brukerstyrt personlig assistent (BPA), slik at ordningen kan komme flere trengende brukere til gode.

Venstre er også stolte av å sikret en økning i tilskuddsordningen til festival og arrangementer.

For Venstre er budsjettavtalen som legges frem i dag et steg i riktig retning, og i tråd med flere av Venstres egne politiske ambisjoner i Kristiansand. Avtalen er et utgangspunkt for videre samarbeid med koalisjonspartiene perioden 2016-2019.

For spørsmål eller kommentarer, kontakt gruppeleder Ivar Bergundhaugen på 909 95 424.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**