Samarbeidsavtalen er her

Selfie: John Altenborn

Samarbeidsavtalen mellom Venstre, Høyre, Fremskrittspartiet og Kristelig folkeparti er på plass etter en periode med forhandlinger. Dette er det som kom frem på pressekonferanse.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

Møtene har blitt gjennomført på en grei måte med få problemer. Og samarbeidet vil nok fungere gått gjennom de neste fire årene. De fleste er fornøyde og har fått med seg de sakene de har ønsket. Engasjementet fra de forskjellige gruppene har vært større en tidligere. Det har vært litt problemer av arbeidsfordeling.

Samarbeidspartiene skal ha en økonomisk styring som er styrt av nøkternhet.

Noe av det viktige å trekke frem er at det har blitt enighet om at vi skal beholde alle fem barneskolene. Samarbeidspartiene har vektlagt det å ha en skole nær seg.

Helsehuset er en annen viktig sak. Det er viktig å fylle det med gode helsetjenester som rehabilitering, frisklivssenter, fastlege osv. Det er viktig å skape et større kompetanseområde på helseområde.

Byutvikling er viktig. Samarbeidspartiene er blant annet opptatt av å få på plass en byarkitekt. De vil oppfordre utbyggere å tenke miljøsmart og estetisk. Planen som Venstre har levert på forhånd vil bli brukt som innspill til arealplan. Askim skal også bli en mer sykkelvennlig by. Blant annet ved flere sykkelveier og parkeringshus for sykler. I tillegg så ønsker samarbeidspartiene å sikre trygge sykkelveier

I forbindelse med arealplan så ønsker samarbeidspartiene å fokusere mye på jordvern.

Oppvekst er utrolig viktig. Blant annet ved å få bedre tidlig innsats i barneskolen. Og man bør samarbeide godt med lokale foreninger og stimulere til frivillig innsats.

De ønsker en bosettingsplan for flyktninger og vanskeligstilte.

Fortsatt nei til eiendomsskatt på private boliger og ny eiendomsskatt rettet mot næringslivet.

Thor Hals og Ingolf Paller fortsetter som ordfører og varaordfører. Kjell Ove Tangen blir leder for samfunnskomiteen. Leder av tjenestekomiteen blir Grethe Aasgaard. Leder av det faste utvalget for plansaker Bjørnar Grønbeck. Venstre har fått fast plass i formannskapet og i regionrådet.

Her har du hele avtalen:

Samarbeidsavtalen 2015 Side 1

Samarbeidsavtalen 2015 side 2

Samarbeidsavtalen 2015 side 3

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**