Stem på et parti og en politikk som henger sammen

Solveig Schytz

Du har lest valgbrosjyra? Men har du lest programmet? Har partiet du vurderer å stemme på et politisk regnskap? – og har det egentlig jobba for å gjennomføre den politikken det går til valg på? Tenk en gang til.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

På mandag er det valg. Du har kanskje lest brosjyrene til flere lokale partier? Er du ekstra ivrig så har du kanskje lest programmene til noen av partia og? Men har du lest det politiske regnskapet, sjekka hva de faktisk har fått til gjennom de fire åra som har gått?

Går partiet du vurderer å stemme på til valg på mer sykkelveier, så spør ikke bare hvor mange meter sykkelvei de har stemt for i kommunestyret, spør hvor mange meter sykkelvei de har levert i fylkestinget og på statsbudsjettet. Går partiet til valg på en sterkere kommuneøkonomi, ingen eiendomsskatt og ingen bompenger, så spør hvordan de har tenkt å få budsjettet til å gå opp: Har partiet faktisk jobba for en sterkere kommuneøkonomi i stortinget gjennom forslag i statsbudsjettet, eller står det bare i kommunevalgprogrammet? Vurderer du å stemme på ei bygdeliste så husk at bygdelister finnes ikke på stortinget. Bygdelister som lover å gjøre noe med kommuneøkonomien kommer aldri til å få det til. Aldri. Fordi de ikke kan påvirke statsbudsjettet, bare sitte i kommunestyresalen og protestere.

Sjekk nettsida til partiet du vurderer å stemme på og se etter politisk regnskap. Det sier ofte mer enn en valgbrosjyre om hva partiet virkelig prioriterer når budsjettet skal gå opp. Akershus Venstres politiske regnskap for arbeidet i fylkestinget de siste fire åra finner du her. Programmet vårt finner du her, og Venstres alternative statsbudsjett finner du her. Det henger sammen.

Godt valg!

Solveig Schytz

 

 

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**