Stadsbygd trenger ny skole

Reidar Gullesen 2. kandidat for Rissa Venstre, Foto: Anne Jorid Gullbrekken

IMG_6011

Kommunestyret i Rissa har vedtatt å utrede om Mælan skole og Stadsbygd skole kan rehabiliteres eller om det må bygges nye skoler. Det er i økonomi- og handlingsplanen satt av 78 millioner kroner til rehabilitering av de to skolene.

Mælan skole har blitt for stor og Stadsbygd skole er altfor liten. Det er derfor fornuftig at det nå skal vurderes om kommunen må bygge nytt i stedet for å rehabilitere.

Hoveddelen av Stadsbygd skole ble bygget i 1955, altså for 60 år siden. Opp gjennom årene har den vært påbygd, ombygd og klattet på. Verken ventilasjon eller brannsikring holder mål, og skolen har svært begrensede muligheter for gode pedagogiske løsninger etter dagens krav.

Barnetallet ved skolen har økt jevnt og trutt, en ut vikling som forventes å fortsette. Elevtallet har vokst ut av skolen!

Rissa Venstre vil at kommunen skal bygge en ny skole på Stadsbygd og har programfestet å gå inn for dette i kommende valgperiode.

Skolen var uten gymnastikksal i mange år, inntil idrettslaget bygde hall som leies ut til kroppsøvingsundervisning. Vi ønsker ikke at lærere og elever skal behøve å ty til nødløsninger og improviseringer også i årene som kommer. Barna er vår felles kapital, og fortjener bedre enn som så.

Reidar Gullesen

2. kandidat Rissa Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**