Fra kulturforsker til kulturpolitiker

Foto: Maria Fromreide-Nessler

Emma Lind er oppvokst i Farsund, og har bodd ti år i England. Nå vil hun inn i bystyret i Kristiansand. Kulturforskeren vil bli kulturpolitiker for Venstre. Og hun mener det kan bli dyrt å kutte kulturstøtten i dårlig tider!

Kultur er ikke bare viktig for livskvaliteten. Det er også en driver for nyskaping og innovasjon. Det har vi ikke råd til å miste!

Venstres andrekandidat har jobbet på en danseskole midt i London, og for den britiske ambassaden i Oslo. Nå er hun forsker i Agderforskning og tar en doktorgrad i publikumsutvikling og kulturpolitikk. På hjemmebane styrer tvillingene Petra og Clara – og når kokkemannen Bjørnar er ute av hus, spiser Emma Lind frossenpizza i smug.

Da jeg jobbet for den britiske ambassaden, hadde jeg ansvar for å sende over det norske juletreet til Trafalgar Square. Jeg har opplevd mye rart, sier Emma.

Vil ha plass i kulturstyret
Som fersk forsker i Agderforskning, jobbet hun med festivaler på Sørlandet. Emma ble godt kjent med kulturaktørene i regionen, og mener vi har mye å være stolt av. Likevel er hun redd vi ikke satser nok på talentene.

– En av våre største utfordringer er at vi mister kulturtalenter til andre byer, fordi det ikke er nok karrieremuligheter i Kristiansand. Mange jobber frivillig og utvikler en kompetanse vi ikke har råd til å miste. Da må vi tørre å prioritere de som har ambisjoner!

Emma Lind ønsker seg en plass i kulturstyret etter valget. Hun er opptatt av at Kristiansand må være en profesjonell og stabil samarbeidspartner for kulturaktørene, og mener kulturskolen fortjener en ny vår i den kommende bystyreperioden.

Vi trenger en ny kulturskole der alt samles under ett tak, og vi trenger nye plasser så flere får plass. Kanskje er det heller ikke så dumt å la private tilbud supplere det offentlige, spør Emma, som mener kulturpolitikken har stagnert de siste fire årene.

Hverdagen til folk
Emma har vært aktiv i partiet i snart fem år, men ikke tidligere vært folkevalgt. Med to små barn, full jobb og en doktorgrad på vei, var hun usikker på om hun ville stille til valg så høyt på listen.

– Det var rett og slett en litt skummel tanke! Men jeg hadde lyst. Lyst til bidra til at Kristiansand får mer av Venstres kulturpolitikk, oppvekstpolitikk og miljøpolitikk. Jeg vil påvirke hva slags kommune mine barn skal vokse opp i.

I valgkampen har hun debutert i paneldebatter, stått på stand og banket på dører. Hun synes det er hektisk, men likevel gøy å møte velgere.

– Det er da jeg får vite hva som opptar folk, og hvordan politikken påvirker hver enkelts hverdag. Og det er jo det politikk handler om. Hverdagen til folk!

SØRF har spurt partiene i Kristiansand om hva som er de viktigste kulturpolitiske sakene. Her kan du lese hva Emma Lind svarte:

12009572_958345450871586_5777930251516683381_n (Kilde: SØRF)

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**