Vår 1. kandidat: Andreas Skjæret

Foto: Jo Straube
Andreas Skjæret er Venstres førstekandidat i Nordre Aker. Han er oppvokst på Hamar, men flyttet til Oslo i 2009. Til daglig studerer han juss, samtidig som han jobber som rådgiver på Rådhuset.
Hvilket politikkområde er du mest opptatt av?

– Byutvikling. Jeg mener det er viktig å sørge for kvalitet i de mange og viktige byutviklingsprosjektene vi står ovenfor i Nordre Aker og i Oslo. For eksempel mener jeg at grøntområder ikke bare skal oppfylle et krav om antall kvadratmeter, men også skal ha høy kvalitet og være tilgjengelige og gode slik at folk faktisk vil og kan benytte seg av dem. Jeg mener også at boligutviklingen i Nordre Aker må komme der vi har kapasitet til å ta trafikkveksten med miljøvennlig transport.

Hvorfor meldte du deg inn i Venstre?

– Det var tre ting som fikk meg til å melde meg inn i Venstre: Skolepolitikken, miljøpolitikken og det liberale grunnsynet. Jeg er opptatt av at Nordre Aker skal være et godt sted å vokse opp og gå på skole. Derfor er trygge skoleveier, idrettsplasser, gode nærområder, lek og læring i barnehagen(i den rekkefølgen) og et godt barnevern viktige saker for meg. Samtidig vil jeg kjempe for å bevare parkene og grøntdragene – som det er mange av i bydelen – og verne om Marka.

Du nevnte det liberale grunnsynet. Hva innebærer det for deg?

For meg er det å være liberal det samme som å ha respekt for at folk er forskjellige, og sette pris på det mangfoldet samfunnet er. Jeg har tillit til at folk kan fatte kloke beslutninger om sitt eget liv, og mener at alle bør ha frihet til å ta egne valg. Går det galt, fortjener man en ny sjanse. Jeg mener også at alle barn har rett til en god start på livet, uavhengig av foreldrenes bakgrunn.

I tillegg til å være en liberal kandidat til bydelsutvalget i Nordre Aker, står Andreas Skjæret også på Venstres liste til bystyret.
**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**