Innlegg: Skyter på budbringeren – svar til Øberg

Aps Hans Arvid Øberg angrep i EUB 03.09 Eidsvoll Venstres valgkamp Knut Bakkehaug svarer i et innlegg i dagens EUB på kritikken. Les innlegget her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

Skyter på budbringeren

Det er tydelig at Arbeiderpartiet ikke liker Eidsvoll Venstres valgkamp. Derfor forsøker Ap nå å gjøre Eidsvoll Venstres medlem Per Aage Pleym Christensen til et tema i kommunevalgkampen. Senest i et innlegg av Hans Arvid Øberg 01.09. Det er korrekt at Pleym Christensen bor i Nittedal. Det har han aldri lagt skjul på. Facebook-profilen hans er åpen. Pleym Christensen bodde i Eidsvoll fra 1975 til 2003. Han har vært medlem i Eidsvoll Venstre siden 1996 (da han meldte seg inn i partiet). Han har aldri vært medlem av noe annet lokallag i Venstre.

Øberg henviser til at Venstre i Nittedal og Skedsmo samarbeider med Ap. Det er riktig, og det kan vises til mange ulike samarbeidsformer i Norges 428 kommuner. Ap i Eidsvoll og Sandes i Rogaland samarbeider med FrP. Det samme har Ap i Vestby gjort. Pleym Christensen har aldri vært medlem i Nittedal Venstre, og har ikke påvirket hvem Venstre samarbeider med i den kommunen.

Venstre uansett kommune er opptatt av lokaldemokratiet. Av hensyn til folkestyret er Venstre opptatt av å vippe makt. I Eidsvoll har Ap styrt mer eller mindre sammenhengende i snart 100 år. Derfor er en av Eidsvoll Venstres viktige maktpolitiske saker å vippe Ap ut av makten. For oss er det så viktig at vi har det som eget punkt i strategien styret har vedtatt for forhandlinger etter valget. Dette er ingen ny sak for Eidsvoll Venstre. Det har vi gått til valg helt siden 1999.

Det er tydelig at det Pleym Christensen og jeg har skrevet på Lesernes EUB er så ubehagelig at Ap nå forsøker å gjøre Pleym til et eget tema i valgkampen. Vi har åpenbart tråkket på noen ømme tær. Men hva med å diskutere innholdet i kritikken mot Aps år ved makten i Eidsvoll? Ellers takker jeg for Øbergs kompliment for mine evner som skribent.

Knut Bakkehaug, leder Eidsvoll Venstre

 

 

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**