Grønt er skjønt

Foto: Maria Fromreide-Nessler

Morten Leuch Elieson er Venstres tredjekandidat. Med grønn yrkesbakgrunn vil han nå inn i bystyret som grønn politiker. Og han tror en borgerlig konstellasjon vil bli grå uten Venstre: – Høyre trenger et sterkt sentrumsorientert og grønt korrektiv. Det har de siste fire årene vist!

I følge Morten er Kristiansands største utfordring knyttet til klimautslipp og integrering. Det vil han gjøre noe med, og ber velgerne om tillit til en plass i bystyret de neste fire årene.

– Vi må ta i mot de flyktningene vi blir bedt om – minst, og vi må tørre å bruke restriktive tiltak for å stoppe trafikkveksten. Det innebærer blant annet å ikke legge en bred motorvei gjennom turområdene i Vågsbygdskogen, sier Morten.

Og i Vågsbygd bor Venstres tredjekandidat. Han er gift, har tre barn og bruker fritiden ute i naturen. Han har bakgrunn fra forsvaret og jobber i dag i Stiftelsen Miljøfyrtårn. Han har vært leder av det kommunale foreldreutvalget, styreleder ved Voie skole og mangeårig styremedlem i Oddersjaa langrenn. Nå vil han bruke alt han har lært til gjøre en forskjell i Kristiansand.

Erfaren miljømann
Morten er ny i partipolitikken, men har lenge jobbet med miljøsaken. Som initiativtaker til etableringen av Grønt senter i Kristiansand, og mangeårig daglig leder i Stiftelsen Miljøfyrtårn, er det ikke overraskende at han vil jobbe med miljø- og klimapolitikk etter valget.

– Jeg stiller til valg for å få muligheten til å jobbe med lokale miljøspørsmål. Venstre er og skal være et tydelig grønt parti i Kristiansand. Et miljøparti med næringsvett!

En plass i byutviklingsstyret står høyt på ønskelisten til Morten etter valget. I dag sitter Venstres Solveig Nilsen i utvalget, og har vist at det er et viktig miljøutvalg.

Skole og miljø på kravlista
I inneværende periode styres Kristiansand av en flertallskonstellasjon bestående av Høyre, Frp og KrF. Morten Leuch Elieson tror ikke valgresultatet vil endre den situasjonen.

– Jeg ønsker meg et samarbeid mellom sentrumspartiene og Høyre – uten Frp. Det vil gi en helt annen mulighet for å skape et grønnere og mer inkluderende Kristiansand.

Når valgresultatet foreligger mandag kveld, står Venstre klar med kravlista, og Morten mener Venstre må gis betydelige politiske seiere for å inngå i et politisk samarbeid.

– Vi driver med politikk fordi vi vil noe med byen. Da må vi søke gjennomslag der det er mulig – og ikke stille oss på utsiden. Vi legger miljøsaker, en mer liberal flyktning- og integreringspolitikk og en betydelig satsing på skolen i bordet, så får vi se om Høyre er villig til å snu seg mot sentrum.

 

 

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**