Ingen elever skal møte en stengt dør

Foto: Stock photo © -art-siberia

Vi trenger økt satsing på skolehelsetjenesten i Tønsberg Kommune.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

I vår var vi så heldige å få ekstra penger til satsing på helsesøstre i kommunen. Dessverre valgte flertallet i bystyret i Tønsberg å gå mot å bruke alle pengene til de sårt trengte helsesøstrene. Venstre stemte imot å la deler av pengene forsvinne i det store sluket i kommuneøkonomien.

Venstre prioriterer skolehelsetjenesten. Det er med god grunn, fordi en helsesøster som har tid til å prate ordentlig med elever som trenger det, når de trenger det, er med på å forebygge alvorlige problemer senere i livet. Å styrke skolehelsetjenesten er derfor både en investering i de elevene som får nyte godt av et lavterskeltilbud av høy kvalitet, og en investering som vil slå positivt ut i kommunebudsjettet på sikt.

Å få en helsebror i skolehelsetjenesten vil kunne slå positivt ut for gutta. I dag bruker de desidert skolehelsetjenesten minst, og topper samtidig selvmordsstatistikken blant ungdommer. En mannlig helsebror/helsesykepleier vil kunne senke terskelen for gutta å oppsøke hjelp når de har behov for noen å prate med.

Å styrke skolehelsetjenesten og øke nærværet av helsesøstre i skolen vil slå positivt ut for ditt barn uavhengig av om de er bruker av tjenesten. Økt nærvær frigjør tid lærerne bruker på å håndtere konflikter og andre hendelser, og det vil gi læreren mer tid til å være lærer.

Tønsberg Venstre vil:

  • Øke tilstedeværelsen av helsesykepleiere der barna og ungdommene er, i skolen.
  • Ha økt satsing på å få flere menn inn i helsesøstertjenesten.
  • Satse på videreutdanning for helsesykepleiere innenfor psykisk helse.
  • Satse på uformelle møteplasser for unge gutter som inngir tillit og fortrolighet.

Venstre vil fortsette satsningen på skolehelsetjenesten, både på Stortinget og i kommunen, slik at ingen elever skal møte en stengt dør når de har behov for noen å prate med.

 

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**