Appell – En åpen kirke

11227536_10153290142033791_6916154487839852185_o

Vår 2. kandidat, Annamaria Gutierrez, holdt lørdag den 5. september en flott appell under Stavanger på Skeivå:

 

Takk for invitasjonen og gratulerer med atter en flott festival! Vi trenger Stavanger på Skeivå. Vi trenger et møtested. Vi trenger en anledning. Vi trenger å sette såre tema på agendaen. Det gjør Stavanger på Skeivå. Særlig i disse tidene. Og nå tenker jeg ikke på vår valgkamp. Jeg tenker ikke på oss lokalpolitikere. Jeg tenker på Kirkevalget.

I disse dagene vil sikkert flere snakke om hvorvidt vi trenger en åpen, folkekirke med plass til alle. Og årets valg handler ikke kun om hvorvidt homofile kan gifte seg. Det er så mye større. Det handler om den norske kirken er raus nok til å kunne romme alle Guds barn. Guds barn. Og nå vil jeg dra fram litt min søndagsskole lærdom. For jeg finner det nesten komisk å tenke på at det er mennesker, altså syndere, som bestemmer at en annen synder kan få tilgang til Gud eller ei. Pussig egentlig.

Jeg har skjønt alvoret av dette valget særlig etter torsdagens debatt der Gro Lindtstad har stilt noen meget tøffe spørsmål angående bristepunktet mellom religion og legning. Mange av disse spørsmålene var av prinsippielle og ideologisk karakter som jeg ikke kan svare på…

Likevel, så vet jeg at kun to bispedømmer i Norge som Åpen folkekirken ikke har egen liste. Rogaland er en av dem. Så da blir det atter vanskeligere for velgerne å stemme fram de kandidatene som vil forme kirken i de kommende årene. Jeg er ikke i mantallet til Den norske kirken, men jeg vet at Trine, min partileder, var klar i talen sin i torsdagens Morgenbladet da hun ba om at folk skulle stemme på Åpen kirke sin liste. For en rausere og mer inkluderende kirkesamfunn.

Så når jeg står foran dere i dag ønsker jeg å oppfordra alle dere å stemme ved Kirkevalget. For det valget kan ha konsekvenser. Det vet dere også. Vil du at det skal være plass til deg også i Guds Hus? Eller har du allerede gitt opp?

Jeg har ikke det. Denne kampen må vi vinne.

Godt valg!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**