Vil jobbe for byen

Foto: Maria Fromreide-Nessler

Som kinosjef sørget han for at Fønix ble første kino i landet som serverte popcorn. Nå vil han inn i bystyret for skape flere opplevelser for kristiansanderne. – Jeg vil gjøre byen grønnere og mer inkluderende. Det er min jobb de neste fire årene! Bli bedre kjent med Venstres fjerdekandidat, Petter Benestad.

Sammen med samboeren Else bor og lever han i Kvadraturen. Nå vil han også jobbe for byen! Den tidligere kinosjefen er et kjent ansikt for mange. Nå ber han velgerne om tillit til å ta plass i byens øverste folkevalgte organ.

– Jeg valgte Venstre fordi de tenker miljø i alt de gjør – og fordi de ser at kunst og kultur er et viktig virkemiddel for å gjøre byen mer attraktiv.

Med to voksne barn, to barnebarn, halv stilling som seniorrådgiver på kinoen og en rekke styreverv, er det lite som tyder på at Petter Benestad er moden for pensjonisttilværelsen. Da han i 2009 ble utfordret til å løpe New York Marathon – og ikke hadde trent siden tenårene – kunne han fem måneder senere klokke i mål på tiden 4 timer og 31 minutter.

– Det var en fantastisk opplevelse! Etter det har trening blitt en av mine største fritidsinteresser, og jeg går et par lange skirenn hver vinter!

Pensjonist og debutant
Benestad har alltid vært Venstre-mann, men etter så vidt å ha vært innom politikken i ungdomstiden, har han brukt de siste 35 årene på å skape gode opplevelser for folk i Kristiansand, gjennom sitt arbeid på kinoen. Når Venstre før valget ba ham om å stille til valg, var tiden inne for å debutere på den politiske arena.

– Jeg blir pensjonist ved årsskiftet, så det passer bra å nå skulle bruke tiden på politikk. Om velgerne vil det, så ser jeg på det som et privilegium å få være med å gjøre Kristiansand til en enda bedre by å vokse opp i, leve i og bli gammel i, sier Venstres femtekandidat!

Som ny i politikken er det mye å sette seg inn, og læringskurven er bratt.

– Det er spennende å være med å utforme ny politikk for byen. Og det er faktisk gøy å stå på stand, skrive leserinnlegg og møte velgere. Det gir meg en mulighet til å vise hvem jeg vil være som politiker!

Må søke makt
I inneværende periode er ikke Venstre en del av det politiske flertallet. Og selv om partiet likevel har fått gjennomslag for viktige saker i opposisjon, mener Benestad at Venstre må søke makt.

– Fortsetter dagens koalisjon jeg redd vi får fire nye mørkeblå år – uten det viktige og riktige fokuset på å skape en grønnere og mer inkluderende by.

Selv vil han gjerne jobbe med kunst, kultur og byutvikling. Han ønsker seg en plass i byutviklingsstyret eller kulturstyret, og nevner styrking av kulturskolen, og bedre utnyttelse av kompetansen på Kilden, som to saker han vil ta tak i etter valget. Som Venstre-mann er det ikke overraskende at også Petter Benestad peker på klima- og miljøsaken som den største utfordringen for Kristiansand.

– Klimautfordringene er store, og bystyret har et felles ansvar for å legge til rette for det grønne skiftet. Det må være fokus i svært mange av de sakene vi skal behandle i årene som kommer!

Petter Benestad

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**