Nå har kommunen oppnådd anerkjennelse for sitt arbeide med eldreomsorg, asylsøkere og barnehageutbygging. Når skal arbeide for de svakeste i samfunnet trappes opp? De som ikke roper høyt om sine utfordringer i hverdagen, de som er så vidt slitne at de trenger hjelp til å be om hjelp?
Jeg tenker på tungt belastet rusmisbrukere og jeg tenker på mennesker som sliter med tunge psykiske lidelser. Mennesker som ikke greier å se lyset i tunellen. Mennesker som har gitt opp å be om hjelp. For hva kan vi hjelpe dem med?
Kommunen har diverse lavterskeltilbud for de «friskeste» syke. Et fåtall personer med tungt misbruk/tunge lidelser får hjelp. Hva med de? Har kommunen kompetanse og ressurser til å hjelpe dem? Skal all hjelp foregå i kontorets åpningstid……»kom tilbake torsdag kl. 14:00, så kan vi se på saken din.»
Sunndal Kommune har i mange år undervurdert hjelpebehovet for rusmisbrukerne og psykisk syke i kommunen. I dag er det alt for mange mennesker i kommunen som ikke får den hjelpen de trenger og har krav på. De roper ikke høyt når de får mangelfull hjelp….men tenker det er ikke noe håp for meg. Men sannheten er at det er håp for alle, om vi bare kan hjelpe dem på veien. Og for å kunne gi en god kvalitativ hjelp når brukerne trenger det, må Sunndal Kommune styrke tjenestetilbudet til denne gruppen.
Derfor vil Sunndal Venstre arbeide for oppbygging av en døgndrevet rus-og psykiatritjeneste i kommunen. En døgndrevet tjeneste for de som sliter mest. En døgndrevet tjeneste som er der når det oppstår akutt behov for hjelp fra hjelpeapparatet. En tjeneste som i sterk grad kan være oppsøkende og motiverende. En tjeneste med god blanding av profesjonelle fagfolk og folk med en genuin interesse for det enkelte mennesket. Samtalepartnere.
Gi de svakeste i kommunen et realt løft. Hjelp dem til å få en mer verdig hverdag. Gi dem et liv.
Tove Hundseth, 4. kandidat Sunndal Venstre 2015-2019