Venstre, Høyre, Frp og KrF i Frøya inngår samarbeid

Borgerlig samarbeidsavtale på Frøya underskrives av ordførerkandidatene, 3. sept 2015. Fra venstre: Martin Nilsen (H), Arvid Hammernes (V), Aleksander Søreng (Frp), Arent Værnes Fiske (KrF)., Foto: JGF

Frøya Venstre, Frøya Høyre, Frøya Fremskrittsparti og Frøya Kristelig folkparti har inngått avtale om samarbeid for den kommende valgperioden, 2015–2019.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

Formålet med samarbeidet er

– å få en ny politisk ledelse og borgerlig ordfører i kommunen,

– få gjennomført tiltak innen åtte prioriterte satsingsområder.

Saker som de borgerlige samarbeidspartiene går sammen om

Lista over fellessaker (samarbeidsområder) som den borgerlige gruppa vil stå sammen om å få gjennomført i neste periode, består av 28 punkter fordelt på 8 saksområder. Her er mange gode saker. Øverst prioriteres Kvalitetsløft for skolen.

Se lista med fellessaker.

 

Høyre tilbake i borgerlig gruppe, Senterpartiet ut

Etter valget i 2011 ble Høyre med i en flertallskonstellasjon med Arbeiderpartiet, med Berit Flåmo (Ap) som ordfører og Martin Nilsen (H) som varaordfører.

Venstre, Fremskrittspartiet og Senterpartiet inngikk avtale om gruppesamarbeid, som opposisjonsgruppe. Dette samarbeidet har fungert meget bra.

Nå har Høyre fått nok av Arbeiderpartiet og er tilbake på borgerlig side. Senterpartiet vil derimot ikke være med på noen borgerlig samarbeidsavtale for den neste perioden.

 

Samarbeidsavtalen

«Frøya Høyre, Frøya Fremskrittsparti, Frøya Kristelig folkeparti og Frøya Venstre (samarbeidspartiene) inngår avtale om samarbeid for kommende periode. Formålet med samarbeidet er:

  • Ny politisk ledelse og borgerlig ordfører i kommunen.
  • Valgteknisk samarbeid og gruppesamarbeid i kommunestyre, formannskap og hovedutvalg.
  • Gjennomføre 8 prioriterte saker – se egen oversikt over samarbeidsområder.

Samarbeidet baseres på tillit og respekt for de enkelte partiers egenart. Det etterstrebes likevel i størst mulig grad å føre en omforent politikk. Det legges fram felles økonomiplaner og budsjetter.»

Avtalen ble underskrevet 3. september 2015 av ordførerkandidatene Martin Nilsen (H), Aleksander Søreng (Frp), Arent Værnes Fiske (KrF) og Arvid Hammernes (V).

Fra pressekonferansen 3. sept 2015. Arvid Hammernes kommenterer innholdet i avtalen.
Fra pressekonferansen 3. sept 2015. Arvid Hammernes kommenterer innholdet i avtalen
**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**