De borgerlige krever penger til Universitetsmuseet

Foto: Francisco Munoz

KrF, Venstre, Høyre og Frp krever at regjeringen må bevilge den summen som trengs for å få ferdig fase to av museumsprosjektet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

Den politiske ledelsen i Bergen setter press på partikollegene i regjeringen og krever penger til andre fase av museumsprosjektet.

– KrF, Venstre, Høyre og Frp krever at regjeringen må bevilge den summen som trengs for å få ferdig fase to av museumsprosjektet.

Det sa byrådsleder Martin Smith-Sivertsen til På Høyden da han sammen med KrFs Marita Moltu, sosialbyråd Silje Hjemdal (Frp) og Venstres Njaal Neckelmann møtte pressen før åpningen av universitetsaulaen.

– Det må komme statlige midler. Det er viktig for byen, for kulturen, for barna og for universitetet. Museet er universitetets opphav, og dette prosjektet må fullføres før man kan gå videre med andre prosjekter, mener Smith-Sivertsen.

Venstre har pushet på

– Vi er her i dag for å feire fase en. Men også fase to ligger klar, og vi vil legge trykk på våre stortingsrepresentanter slik at vi kan få prosjektet inn i neste statsbudsjett, sa Hjemdal.

Skuffelsen ved UiB var stor da det verken kom penger til fase to i statsbudsjettet for 2015 eller i revidert budsjett i vår.

– Det er deres partier som styrer. Hvorfor har det ikke allerede kommet penger?

– Det er tøffe prioriteringer. Vi vil legge på alt trykk vi kan for å få det realisert, sier Smith-Sivertsen.

– Venstre og KrF har allerede pushet på, sier Moltu, og får støtte fra Neckelmann.

Åpnet aulaen

Hjemdal er tydelig på at åpningen av aulaen ikke blir ødelagt av at del to ikke er finansiert.

– Vi skal konsentrere oss om å feire i dag, og så fortsette arbeidet med det som er påtenkt.

– Det er valgkamp. Hvor tilfeldig er det at dette utspillet kommer nå?

– Samtlige representanter har vært ute før også i denne saken, så det er ikke noe nytt av vi presser på. Men det er ikke slik at man får gjennom alt på første forsøk, og det er også slik at regjeringen bare har hatt ett budsjett som de styrte helt, sier Hjemdal.

– Og det er tiden frem mot fremleggingen av statsbudsjettet vi nå må bruke, sier Moltu.

Inne i salen ble det snart klart at statssekretær Bjørn Haugstad ikke hadde ekstra millioner på innerlommen.

– Jeg er vel kjent med at det også er en fase to, og har stor forståelse for at både UiB, Bergen og Vestlandet er utålmodige. Jeg kan ikke nå gjøre annet enn å forsikre om at også denne delen har høy prioritet i Kunnskapsdepartementet, sa Haugstad.

 

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**