Venstre satser på skole og oppvekst

Arne Adolfsen, leder, Foto: Hurum Venstre

Tilstanden i Hurumskolen er beskrevet i den årlige tilstandsrapporten til skoleeier, som er Kommunestyret. Skolen i Hurum har mange oppgaver og utfordringer det må jobbes videre med, konkluderes det fra læringsrapporten for 2013. Bl.a. gjelder dette å bedre læringsresultatene, forebygge frafall og stimulere til et god læringsmiljø.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

Nasjonal og internasjonal forskning viser at effekten av å sette inn tiltak tidlig og allerede i førskolealder har bedre effekt enn å sette inn støtet senere. Det er viktig å etablere gode overganger mellom barnehage og skole for alle elever, og særlig for de som sliter med psykososiale vansker.

Hurum Venstre vil ha sosiallærere på barnetrinnet.

Venstre vil derfor innføre spesialpedagoger i barnehagene fordi vi vet at tidlig innsats allerede i førskolealder forebygger negativ atferd senere. I tillegg mener vi at det er viktig å følge opp det psykososiale arbeidet også i barneskolen.

Derfor ønsker vi å ha sosiallærere i barneskolen. Sosiallærer sin rolle er viktig på alle trinn siden han/hun deltar i- og tilrettelegger for tverrfaglige møter og samarbeid, følger opp skolens plan for mobbing, gjennomfører trivselsundersøkelser og trener opp enkeltelevers sosiale ferdigheter.

Det er endelig i år blitt etablert en mottaksklasse for fremmedspråklige barn på Sætre barneskole, og denne klassen vil vi følge opp i neste periode for å sikre at den gis nødvendige rammebetingelser. Disse elevene skal ikke gå i vanlige klasser før de behersker norsk godt nok.

Det er også viktig for Venstre å styrke karriererådgivningen i ungdomsskolen, slik at hver enkelt elev får mer kunnskap om muligheter og begrensninger som de vil møte i videregående opplæring.

Det er videre viktig at elevene blir realitetsorientert i sin orientering mot fremtiden og at de kan ta informerte valg som er best for dem. Sist, men ikke minst, vil vi styrke skolehelsetjenesten.

Vi mener at disse tiltakene vil avlaste lærerne og vil føre til at lærerne gis tid til å være lærere, og at de dermed kan bruke dette mulighetsrommet til å motivere og å skape mestringsfølelse hos elevene.

 

Arne Adolfsen er Venstres 5. kandidat ved kommunevalget 2015.

Arne Adolfsen,
5. kandidat Hurum Venstre

Innlegget er trykket i Røyken og Hurums Avis 08.09.15.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**