En framtidsrettet næringspolitikk er viktig for byutviklingen i Skien

Foto: colourbox.com

Et mangfoldig og nyskapende næringsliv er avgjørende for at vi skal kunne opprettholde og utvikle vårt velferdssamfunn. Kjernen i Venstres næringspolitikk er gode generelle rammevilkår for alle deler av næringslivet. Det er et mål for Venstre at flere starter egen bedrift og at flere bestemmer over sin egen arbeidsdag. Det er viktig for maktspredning i økonomi og samfunn å ha mange selvstendig næringsdrivende og et mangfold av små og mellomstore bedrifter. I tillegg til de store bedriftene i vårt område. For å få til en positiv nærings- og befolkningsutvikling i Skien må viktige rammebetingelser på plass. Da er en god infrastruktur for vei, jernbane, luft- og sjøtransport helt grunnleggende. For å kunne legge til rette for en framtidsrettet næringspolitikk vil Skien Venstre:

  • Legge til rette for grønn økonomisk vekst i alle deler av næringslivet, slik at det alltid skal lønne seg å ta riktige miljømessige valg. Klima- og miljøpolitikken skal være en viktig og integrert del av Skien Venstres næringspolitikk.
  • Ha en økt satsing på samferdsel. En god infrastruktur innen alle typer transport og samferdsel er helt avgjørende for å få til en positiv utvikling for næringslivet i Skien/Grenland.
  • Sikre (IC) InterCity-utbyggingen fra Oslo og helt til Skien, med en sammenkobling til Sør-Vestbanen.
  • Arbeide for å sikre videre drift av Bratsbergbanen for bl.a. å legge bedre til rette for intermodal godstransport (sjø-bane) for næringslivet i øvre Telemark og Buskerud ,til og fra havnene i Skien/Grenland.
  • Arbeide for en mer effektivt og miljøvennlig transportløsning i Skien/Grenland gjennom å forlenge det nye veiprosjektet for Brekkasvingene (Skyggestein- Skjelbredstrand) og bygge en ny ringvei utenom bybåndet, helt ut til E18. Skien Venstre ønsker denne løsningen innført i Bypakkas fase 2 eller 3 og arbeidet må også ses i sammenheng med et mulig valg av E134 som en hovedveiforbindelse over til Vestlandet.
  • Bruke bypakkemidler på en Århusbru, kun hvis det inngår i et helhetlig prosjekt for en ringvei østover mot Siljan.
  • At Skien skal være en positiv tilrettelegger for et mangfoldig næringsliv. Styre i stort og slippe løs i det små vil være utgangspunktet for Skien Venstres næringspolitikk. Unødig detaljfokus og byråkrati skal unngås. Dette skal gjenspeiles i det politiske og administrative arbeidet i kommunen.
  • At sentrale kommunale institusjoner må plasseres slik at de blir drahjelp for en positiv nærings- og byutvikling.
  • Gjenskape Skien sentrum som et attraktivt og levende bysentrum med et blomstrende kulturliv og et optimistisk næringsliv. Dette skal oppnås gjennom; økt bosetting i sentrum og
  • etablering av en infrastruktur som tilfredsstiller kravene til en miljømessig god og fremtidsrettet byutvikling. De estetiske verdiene som ligger i byens arkitektur må ivaretas og det må stille klare estetiske krav til framtidige bygg og arkitektur.

For å få til dette trenger Venstre DIN stemme!

Geir Arild Tønnessen, ordførerkandidat Skien Venstre

Lars Solbakken, leder og listekandidat Skien Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**