Dunderlandsbanen oppgraderes!

Mats Hansen og Ketil Solvik-Olsen, Foto: Mats Hansen

I dag var Statsminister Erna Solberg og Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen på besøk i Mo i Rana og Rana Gruber. Der kunne Solvik-Olsen meddele at Regjeringen har sendt brev til Jernbaneverket med beskjed om å starte detaljplanlegging av oppgraderingen av Dunderlandsbanen. Dette er viktig for å sikre bedre regularitet på Nordlandsbanen, men også for å sikre arbeidsplassene i Rana Gruber, og er en kampsak for Venstre i Rana, Nordland og sentralt.

Regjeringen har nå sikret finansieringen på ca. 20 millioner til detaljplanlegging. Dette er estimert å ta ett år. Litt skuffende var det at de ikke samtidig bevilget 500 millioner til selve oppgraderingen, men basert på det som ble sagt under pressekonferansen er det åpenbart at dette også kommer. Venstre forventer at det også blir bevilget penger til oppgraderingen, og vil sikre Regjeringen flertall i Stortinget til dette når saken kommer så langt.

Til stede under pressekonferansen var også Rana Venstres ordførerkandidat Mats Hansen, som gjennom sin jobb som vedlikeholdssjef i Rana Gruber kjenner dette prosjektet meget godt.

-Jeg er veldig glad for at Regjeringen nå har gitt klarsignal for detaljplanleggingen. Venstre vil jobbe for at det også bevilges penger til selve oppgraderingen, sier Hansen.

Både Rana Venstre og Nordland Venstre har med oppgradering av Dunderlandsbanen i sine valgprogram for perioden 2015-2019. På Stortinget har Venstre vært en pådriver for oppgradering av jernbanen i Norge i mange år, og denne oppgraderingen passer perfekt til Venstre sitt mål om å øke investeringene til jernbanen kraftig fra dagens nivå.

Se saken på NRK sine nettsider.

Erna Solberg og Ketil Solvik-Olsen hos Rana Gruber
Erna Solberg og Ketil Solvik-Olsen hos Rana Gruber
**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**