Miljøpartiet Venstre

(Foto: Kjartan Almenning)

Venstre hører tradisjonelt til i sentrum av norsk politikk. Særlig er det synet på markedet som definerer høyre- og venstresiden og Venstre plasserer seg i sentrum: det frie markedet er en ressurs som skal brukes til å skape ny fremtidsrettet næring som legger grunnlaget for velferd for alle. Men bruken av markedet har sine klare begrensinger blant annet innenfor store og viktige samfunnsområder som skole og helse.

Forvaltningen av miljøet på jorda vår er et annet område hvor det frie markedet må reguleres. Og når det gjelder synet på miljøet er ikke Venstre noe sentrumsparti. Partiet har vært i front for å kjempe for miljøet i mange år med den overbevisningen at vi må la hensynet til klimaet og naturen ligge som en basis for all annen politikk. Fordi konsekvensene av å ikke gjøre det kan være enorme og fullstendig uhåndterlige.

Ofte er det slik at de store partiene har en evne til å ta opp i seg det de små partiene forsto først. Innenfor miljø har dette tatt lang tid. Høyre og FrP har tradisjonelt sett på miljø som en særinteresse som det er vanskelig å prioritere i konkurranse med andre interesser. Arbeiderpartiet er nok noe mer bekymret, men når det kommer til stykket står kortsiktige hensyn til arbeidsplasser i veien for at AP er troverdige innen miljø. At de store partiene har hatt så tungt for å ta miljøet på alvor er nok en av årsakene til at Miljøpartiet De Grønne nå finner støtte i store deler av befolkningen.

Venstre ønsker MDG velkommen og er glad for at miljø får en viktig plass i denne valgkampen. Vi ønsker samtidig å peke på hvorfor Venstre er det fremste miljøpartiet i Skedsmo.

De siste årene har Skedsmo kommune tatt store steg mot en bærekraftig fremtid. Vi har fått landets beste sorteringsanlegg for avfall, deponigass blir til hydrogen og fjernvarme, fjernvarmenettet er blitt stort og flott og vi befester posisjonen som Norges beste sykkelby. Areal- og transportplanleggingen er tydelig på jordvern og fortetting i sentrumsområder. Venstre har vært forkjemperen for disse grepene og for neste periode har vi enda større ambisjoner. Sykkelsatsing og kollektivsatsing er viktigst, og samtidig skal vi gjøre alt vi kan for å legge godt til rette for elbiler og hydrogenbiler.

Venstre har en god og tydelig miljøpolitikk, i tillegg har Skedsmo Venstre evne og vilje til å dra de andre partiene med i et bredt samarbeid om de gode løsningene. Skedsmo kommune har en god retning på sitt arbeid for et bedre miljø og Skedsmo Venstre er garantisten for at dette arbeidet fortsetter.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**