Nå blir det lys rundt Sognsvann

Fra venstre: seksjonsleder i Bymiljøetaten, Trond Enkerud, miljø- og samferdselsbyråd, Guri Melby (V) og lokalpolitiker i Nordre Aker, Andreas Skjæret (V), Foto: Kristin Tufte Haga

Nå starter arbeidet med lyssetting av løypa rundt Sognsvann. Lysene skal stå på hele døgnet, men med mindre lysstyrke nattestid.

Lyssettingen vil utvide tidsrommet for når folk vil kunne gå eller løpe rundt vannet. For noen vil det nok også føles tryggere med lys. Løypa rundt Sognsvann er et lavterskeltilbud, og sannsynligvis en av Norges mest brukte turløyper. Veien blir brøytet og strødd vinterstid.

I tillegg til å sette opp lys, fjerner kommunen resten av asfalten slik at det blir grus hele veien rundt vannet. De gamle toalettene vil også skiftes ut.

Venstres førstekandidat i Nordre Aker, Andreas Skjæret, er glad for at det blir lys rundt Sognsvann. Han vil også jobbe for å få lys langs turtraseen fra Hammeren og opp til Ullevålseter: – Ny lysløype fra Sognsvann til Grinda ligger i kommuneplanene, og lys fra Ullevålseter og ned til Sognsvann er allerede på plass. Får vi også lys fra Hammeren og opp til Ullevålseter, har vi en flott ringlysløype.

 

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**