Ja til tidsbegrensning på inneklimagodkjenning av skoler

GRUPPELEDER: Gruppeleder i bystyret i Bergen Idun Bortne ønskes på 3. plass. , Foto: Francisco Munoz

Venstres Idun Bortne vil at skoler skal måtte inneklimagodkjennes hvert fjerde år.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

For Venstre er det å sikre en trygg og god oppvekst for alle barn en av de viktigste oppgavene vi som fellesskap må løse. Trygge skolebygg er en forutsetning for en god skole.

Venstre vil ruste opp skolebyggene og sørge for at alle barn i Bergen har en trygg skole å gå på. Alle barn skal være trygge på skolen. Etterslepet på vedlikehold av skoler er stort. Det er viktig å trekke med foreldreutvalgene på hver skole i prioriteringene av vedlikehold holdes oppe.

Må ikke spare på vedlikehold

De nye reglene for vedlikehold som ble innført etter at etterslepet kom frem er gode, men det er viktig å unngå at vedlikehold igjen blir en innsparingspost.

Venstre mener derfor at vi bør innføre tidsbegrenset inneklimagodkjenninger på fire år, slik at endringer i regelverk, behov for oppgraderinger eller manglende vedlikehold kan avdekkes så tidlig som mulig.

Dette vil også sikre at ethvert bystyre må ta ansvar for manglende prioritering av nødvendig oppgradering eller vedlikehold for at skolene skal kunne beholde sin inneklimagodkjenning.

Idun Bortne
2. kandidat for Venstre i Bergen

Innlegget sto på trykk i Bergensavisen torsdag 27. august.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**