Gode boliger til alle i Sola

Sola Venstre

Sola Venstre ønsker å legge til rette for at alle solabuer skal ha gode boforhold. Her er det mange grep som kommunen kan og må ta. Venstres Kari Vevatne pekte på disse i et leserbrev i Solabladet.

Det er utarbeidet ny Boligpolitisk handlingsplan 2015-2026 for Sola kommune, hvor målområdet 2 i planen behandler boligsosiale forhold. Planen har vært behandlet i formannskap og kommunestyre denne våren.

Dette er en plan med mange gode intensjoner. Det slås fast at alle i Sola skal ha et godt sted å bo, og for de som trenger hjelp for å få dette til, skal støttetiltak finnes. Sola Venstre er spesielt glad for at flere skal gis mulighet for å eie egen bolig. Det er etablert nye forskrifter for startlån, som i større grad skal innrettes mot de som er reelt vanskeligstilte, og som ikke får lån i bank. Dette har vært en viktig sak for Sola Venstre som vi har fått gjennomslag for.

Planen slår fast at det skal utvikles nye kommunale utleieboliger hvert år framover, i 2015 skal 27 nye utleieboliger etableres. Planen vektlegger også at flyktninger skal likestilles med kommunens øvrige søkere når det gjelder muligheter for å få tildelt en kommunal utleiebolig. Dette er bra.

For framtiden blir det viktig å spre kommunale utleieboliger i hele kommunen for å hindre uheldig opphoping enkelte plasser. Som det nå ser ut så ligger de fleste kommunale utleieboliger i Sola sentrum og i Tananger sentrum. Å styrke oppfølgingsarbeidet for vanskeligstilte grupper blir en viktig oppgave for kommunen som må planlegges og gjennomføres på best mulig måte, men likevel kostnadseffektivt.

Innvandring og integrering

Det er stadig flere Solabuere med innvandrerbakgrunn, 4330 personer i Sola hadde innvandrerbakgrunn ved starten av 2014. Det har vist seg at dette er en gruppe som oftere enn andre trenger hjelp og støtte fra kommunen for å etablere seg i egen bolig, så det er viktig at denne gruppen prioriteres de kommende år. I Sola vil de fleste Solabuere være positive til å gjøre en innsats for å integrere flyktninger og nye landsmenn i nærmiljøene våre, men det må sikres god og nødvendig oppfølging. Dette vil være en viktig sak for Sola Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**