En friere skole

Foto: Ynge Horvei
Skjermbilde 2015-08-12 kl. 18.37.12
Skjermdump: Nordlys

Ungdomskandidat til fylkestinget, Marius Brun Hansen (19), hadde mandag et innlegg i Nordlys om videregående skole. Les innlegget her!

En friere skole

Det er et kjent faktum at elever med ressurssterke foreldre med høyere utdanning oftere får bedre resultater og fullfører videregående opplæring enn elever med foreldre med lavere utdanning. Troms Venstre ønsker en skole hvor eleven skal kunne skape sin egen fremtid, uavhengig av livssituasjon, størrelse på lommeboka og familiebakgrunn.

Mange elever føler seg fanget i klasserommet. Det er viktig at skolen tilrettelegger for at elevene skal kunne finne sine talenter og utvikle dem til det beste for både seg selv og samfunnet. Skolemål og -planer skal ikke sette grenser for elevenes individuelle ferdigheter og talenter.

For at en elev skal kunne lykkes, er det viktig at eleven føler mestring. Det er derfor essensielt at læreren klarer å tilpasse seg hver enkelt elev slik at alle elevene får den oppfølgingen og de utfordringene man trenger. I en skole basert på likeverd er det viktig at elevene gis like muligheter – ikke at alle nødvendigvis blir behandlet likt. Alle elever er forskjellige, og alle elever lærer i forskjellig tempo. Der en elev er sterk, vil en annen elev være svak. Det er nødvendig at både eleven med høy måloppnåelse og eleven med lav oppnåelse får utfordre seg – ikke bare den med lav. På denne måten vil alle elever kunne nå sine mål på et individuelt nivå.

Fellesskolen er til for alle. Målet skal være at alle elevene ønsker å lære, og da er det viktig at skolen møter alle behovene til det store mangfoldet av elever. Noen lærer best av lesing og repetering, og noen lærer best av å lage presentasjoner og ha muntlige fremføringer. Man kan ikke gjøre alt på én gang, men det er viktig at lærerne har ressurser og kunnskap til å kunne gjøre skoledagen til det bedre for både seg selv og elevene. Stem på skolen – stem på Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**