Kunne byen bli Vestfolds gatekunst-hovedstad?

Foto: Joke Verwaard

På få år har gatekunst, eller street art blitt et begrep i de store norske byene.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

I Bergen har de et byråd for kultur, som har trykket gatekunsten til sitt bryst og laget en egen handlingsplan for å fremme kunstformen.

I Tønsbergs Blad 14. juli kunne vi lese at en gårdeier på privat initiativ tar grep og dekorerer en kjedelig vegg ved hjelp av lokale graffiti kunstnere. Det kan vi i Venstre like!

Venstre ønsker i kommende bystyreperiode å bidra til at kommunen blir mer fargerik, mer spennende og at kjedelig, grå betong får et annet blikkfang. Noe som kan stimulere sanseinntrykkene våre og som skal gi oss overraskelser når vi vandrer rundt om i byen vår.

Mange spør seg om dette ikke bidrar til økt tagging og vandalisme. Undersøkelser fra storbyene viser at disse kunstverkene får stå i fred.

Et eksempel på det i vår by er den flotte veggen på Carl E. Paulsens plass.

Kulturbyråden i Bergen sin ambisjon var å vise at graffiti og gatekunst møter folk der de er; det kreves verken kunnskap eller kapital for å ta del i den kreativiteten, lekenheten og samfunnsrefleksjonen som utfolder seg i gatekunsten.

Dette er byens og gatens uttrykksform, et demokratisk talerør for den som ønsker å uttrykke seg gjennom bokstaver, symboler, form, farger grafikk og bilder. (Sitat handlingsplan, Bergen kommune)

Venstre ønsker sammen med gårdeiere, kommunen og utøvere, å komme fram til mulige vegger og steder som kan berike byen til å bli noe ekstra for øyet og sanseopplevelsene.

Samtidig som det ville vært fantastisk å kunne invitere storheter som Dolk, Pøbel og kanskje Banksy til å bidra.

Pål Schiøtz Henriksen

 

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**