5. kandidat Ottar Bjerkeset

Foto: Fotograf Hattrem

Ottar Bjerkeset (47) er Venstres 5. kandidat ved høstens kommunevalg.

Ottar Bjerkeset (47) er professor i psykisk helsearbeid ved HiNT, og jobber også som lege/psykiater ved det nyetablerte Levanger Spesialistsenter. Han er gift, har 2 barn og bor i Momarka, Levanger.
Ottar Bjerkeset er spesielt opptatt av helsetjenester, utdanning / forskning og miljøsaker.

Helsetjenester: Venstre skal bidra til å øke kvaliteten, redusere byråkratiet og bedre samspillet mellom kommune- og spesialisthelsetjenesten i Levanger. Folkehelse og forebygging må ikke bli diffuse honnørord; sterk politisk vilje, tydelige føringer og verdivalg er nødvendige for at mange nok skal klare å ta fornuftige, individuelle valg når det gjelder egen helse og livsstil.
Høyere utdanning og forskning: HiNT fusjoneres antakelig med Universitetet i Nordland. Kvaliteten på studietilbud og forskning innen lærer- og helsefag må styrkes for at Campus Røstad skal overleve på lang sikt.
Venstre ønsker styrking av samarbeidet mellom HUNT Forskningssenter/NTNU, HiNT og Helse Nord.-Trøndelag, samt med lokalt næringsliv. Dette vil gi Innherred helt unike muligheter til å være i front på flere områder innen helse, innovasjon og forskning.
Miljøsaker: Økt satsing på bærekraftig, fornybar energi i kommunal og privat regi. Det er viktig å prioritere tiltak som begrenser vårt høye energiforbruket framfor hodeløs utbygging av naturressurser. Vi må tilrettelegge mer for syklister. Tungtrafikk må ut av sentrum, og en mer helhetlig og forutsigbar forvaltning av det unike miljøet i Sundet og på Havna må sikres.

 

 

 

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**