Den grønne byen

Uttalelse fra Venstres landsstyre: Arven etter Castberg
Uttalelse fra Venstres landsstyre: Arven etter Castberg, Foto: margitwinkler

Stavanger trenger parker, elver, vann, badeplasser og friluftsområder som er tilrettelagt for flest mulig. Vi ønsker å utvikle våre grønne lunger.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

Venstre ønsker at Stavanger skal bli en ledende miljøby. Blant de viktigste tiltakene for å oppnå dette er en forsterket innsats på kollektiv transport og sykkelbruk. Bussveiene er under utbygging, men Venstre ønsker å gå videre og gjøre skinnebasert transport til ryggraden i det fremtidige kollektivsystemet i Stavanger, Sandnes og regionen rundt.

Venstre er også villig til å ta i bruk rushtidavgift og parkeringsrestriksjoner. Videre vil vi tilrettelegge for miljøvennlig bolig‐ og næringsutbygging og støtte forsøk med miljøvennlige bygg‐ og boformer. Det skal være enkelt å foreta miljøvennlige valg og vi vil sikre at den kommunale saksbehandling ikke er til hinder. Venstre vil anvende prinsipper fra Urban Gardening i videreutviklingen av Stavanger.

Å kunne ta en pause fra byens støy og nyte naturens ro handler om å øke livskvaliteten for mange.

Vi har også et ansvar for å bevare artsmangfoldet i våre grøntområder og beskytte dem mot inngrep. Når byen vokser må det biologiske mangfoldet tas hensyn til.

Stavanger Venstre vil:

  • Sikre og arbeide for at Stavanger kommune bidrar til å nå målet om redusere 255 klimautslippene med minst 40% innen 2030.
  • Sørge for at alle kommunale bygg som ikke kan bygges om til energieffektive hus, varmes opp ved hjelp av energieffektive metoder, slik som fjernvarme, biobrensel, sjø‐ eller jordvarme.
  • Sikre godt vedlikehold av byens parker og friområder
  • Opprette en kommunal støtteordning for urban birøkting
  • Stimulere til beplantning av nyttevekster som sikrer livsgrunnlaget for bier og andre nytteinnsekter
  • Anvende prinsippene fra Urban Gardening i Stavanger kommune
  • Sikre områder med viktigbiologisk mangfold gjennom å regulere disse til naturvernområder
  • At byens viktigste friområder skal skjermes mot uønsket støy.
**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**