Skippergata blir gågate

Tredjekandidat for Kristiansand Venstre, Morten Leuch Elieson, Foto: Stiftelsen Miljøfyrtårn

Kristiansand Venstre har lenge kjempet for flere gågater Kvadraturen – deriblant i Skippergata. Til sommeren iverksettes igjen en prøveordning, der gateparkeringen fjernes mellom Markens og Gyldengården. – Dette er et nytt positivt skritt på veien, sier Morten Leuch Elieson, tredjekandidat for Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

Flere ganger de siste åtte årene har Venstre foreslått å gjøre deler av Skippergata om til gågate. Førstkommende torsdag vil byutviklingsstyret etter all sannsynlighet si ja til nok en prøveordning der korttidsparkeringen fjernes i sommerferien.

Morten Leuch Elieson (V) håper på plass i bystyret fra høsten av, og er glad for at partiet gradvis får gjennomslag for å gi menneskene mer rom i sentrum:

– Vi skal ha plass til både biler og mennesker i Kvadraturen, men de trenger ikke alltid å være på samme sted.

I saksutredningen til byutviklingsstyret kommer det frem at de fleste butikkeierne er positive, og ser – som Venstre – på det som et steg på veien mot en mer omfattende og permanent løsning.

– Dette er bra for næringslivet, og det er bra for innbyggerne. Når vi nå setter i gang en ny prøveordning og butikkeierne er positive, så forventer vi at dette blir en permanent ordning, sier Leuch Elieson.

 

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**