Venstre på demokratikonferansen

Stortingsbygningen
Stortinget vedtar enstemmig kriselov for å håndtere utbruddet av koronavirus, (Foto: Wikimedia commons / gcardinals)

Onsdag var det demokratikonferanse for tiendeklassene i Stavanger. Stavanger Venstres ungdomskandidat Magne Bartlett var tilstede og snakket om Stavanger Venstres politikk. Under kan du lese appellen hans.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

Hei folkens! Så kult å se så mange av dere samlet her i dag for å høre mer om stemmerettsprosjektet. Jeg heter Magne Bartlett og er ungdomskandidat for Venstre, og for oss er stemmerettsprosjektet utrolig viktig. Vi er nemlig for stemmerett for 16-åringer og har vært det lenge.

Fullstappet med god politikk for ungdommer

Stavanger Venstre har et program fullstappet med god politikk for ungdommer, noe jeg vet siden jeg har skrevet mesteparten av det. I Venstre er vi veldig opptatt av støtte opp om, og videreutvikle ungdomskulturen. Venstre er nemlig et liberalt parti, og det handler om å gi folk muligheter. Muligheter til å bli den beste mulige versjonen av seg selv. Og ikke tvinge noen til å bli noe de ikke vil, fordi de føler at samfunnet, eller foreldrene forventer det av dem.

Du bestemmer selv over ditt eget liv, og hva du vil bli

Magne Bartlett, ungdomskandidat Stavanger Venstre

Grunnen til at jeg nevner dette i sammenheng med kultur er at mange finner mening i å drive med kultur enten det er dans, musikk, design, maling eller andre kunstformer. Derfor vil vi styrke Metropolis og på sikt finne nye lokaler til de. For Metropolis er kommet for å bli. I tillegg vil vi styrke og videreutvikle kulturskolen og sikre nok øvingslokaler til unge musikere.

Må sikre idretten

Men folk trenger jo å holde seg i fysisk aktivitet også, og der spiller idretten en viktig rolle, vi har mye idrett i Stavanger som trenger mye. Blant annet trenger vi enda flere håndballflater, derfor må vi realisere Hetlandshallen. Vi må også gjøre skating til en helårs idrett, og derfor kommer vi til å jobbe for å bygge en innendørs skatehall på Tasta. Også må vi selvfølgelig vedlikeholde alle kunstgressbanene vi har rundt omkring sånn at folk kan drive utendørsidrett, året rundt.

Storsatsning på skole

Skal man kunne benytte seg av de mulighetene man har så trenger man en god skolegang i bunn, og Venstre er et skoleparti, derfor er det vår førsteprioritet å gjøre Stavangerskolen til den beste i landet. Da må vi sørge for at det er nok skoler sånn at skolene ikke blir overfylte. Derfor skal vi bygge ny ungdomsskole i Øste Bydel og på Lassa. Vi vil også prioritere flere rådgivere på ungdomsskolen sånn at dere kan få den rådgivningen dere trenger når dere trenger den. Ha nulltolrenase for mobbing i skolen. Og styrke tilretteleggingen for videre – og etterutdanning av lærere sånn at de blant annet sitter på oppdatert kunnskap.

Forbedring av kollektivtransport

En ting som også er utfordrende med å være ung er at du er ganske avhengig av kollektivtansport for å komme deg rundt omkring. Venstre syns busstilbudet er for dårlig. Bussen kommer ikke på tiden, og må ofte stå i de samme køene som bilene, og da er det jo i alle fall kjipt å sitte på bussen. Derfor vil Venstre styrke kollektivtilbudet, kraftig! Vi vil bygge mer kollektivfelt sånn at bussene ikke står og stamper i de samme køene som bilene. I tillegg vil vi bygge skinnegående kollektivtransport fra sentrum, via Ullandhaug til Forus, flyplassen og Sandnes.

Hvorfor via Ullandhaug? Jo, Venstre vil nemlig lage en klynge av ikke fossile arbeidsplasser på Ulandhaug som skal gi Stavanger et grønt næringsben å stå på. På den måten kan vi være med å bidra til at utslippene i Stavanger og Norge går ned. I tillegg til at det styrker økonomien og gjør oss mindre avhengig av oljeindustrien her lokalt.

Venstre satser på framtiden

Venstre satser på framtiden. Slagordet vårt er Stavanger – På vei inn i en ny tid. Skal vi klare å ta Stavanger inn i en ny tid, må vi ha dere med på laget! Så jeg håper flest mulig av dere bruker stemmeretten deres. Og stemmer på meg og Venstre for å ta Stavanger inn i en ny, og grønnere tid! Takk for meg og lykke til med valget i høst!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**