Viktigheten av Greater Stavanger

Fylkesleder Kjartan Alexander Lunde, Foto: Joachim Steinbru
Stavangerbilde1 Vi har lange tradisjoner med samarbeid om næringsutvikling i Stavanger-regionen. Det har vi vist gang på gang de siste to tiårene.
Et liv uten Greater Stavanger ville blitt særdeles vanskelig i et næringspolitisk perspektiv. Alternativet er at vi må gjøre alt arbeidet hver for oss.
Arbeiderpartiet gir i media jevnlig utrykk for å ville nedlegge og rasere Greater Stavanger.
Venstre mener i motsetning til Ap at vi må beholde dette gode verktøyet i næringspolitikken.
Uten Greater Stavanger så ville vi nok desverre ikke sett på langt nær den helhetlige og strategiske tilnærmingen i næringspolitikken som vi ser nå.
Uten Greater Stavanger ville vi nok sett at de kommunale næringsavdelingene måtte øke antall ansatte – og det ville heller ikke gitt en samlet kompetanseoppbygging.
Hvis ikke vi hadde hatt Greater Stavanger så tror jeg vi hadde sett betydelig større grad at ulik politisk tilnærming på næringsutvklingen. Og vi ville sannsynligvis ikke fått det slik at næringslivet hadde fått den informasjon, forutsigbarhet og felles strategisk tilnærming som næringslivet er opptatt av.
Uten Greater Stavanger så ville den samlede kompetansen på næringsutvikling kunne bli svekket!
Rapporten fra IRIS som allerede har vært nevnt viser at Greater Stavanger har hatt en viktig samlende rolle for Stavanger-regionen på næringslivsområdet.

 

Vi trenger en ny næringspolitikk som stimulerer mer til nyskaping og som legger forholdene til rette for gründere og et mangfold av verdiskapende og innovative bedrifter i hele landet.

Kjartan Alexander Lunde

 

Vår region står samlet overfor store utfordringer når vi skal utvikle nye næringsklynger, nye virksomheter, nye arbeidsplasser. Å hvile oss i olje og gass er ikke fremtiden!
For Venstre er det åpenbart at dette er utfordringer vi løser i samarbeid. Ikke hver for oss.
**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**