Rent og pent langs Stien langs sjøen

Foto: Elise Jenssen

Takk til alle som bidro under Strandryddedagen 2015! Søppelet står pent stablet opp på avtalt sted, og venter på HRS som bringer det videre. Stien langs sjøen er ren og pen så langt vi kom; men det er ingen tvil om at det er mer enn nok kystlinje igjen å rydde i Harstad.

25 ivrige søppelplukkere deltok på dagens Strandryddedag. Etter entusiastisk innsats kan vi slå fast at det søppelet som det absolutt var mest av langs denne strekningen var isopor, i tillegg til isolasjonsmateriale og plast. I området ved Sol- og vindhuset var det rikelig med sneiper og snusposer, og enkelte steder var det knuste krukker/fat. På 2,5 timer plukket vi alt i alt 15 fulle søppelsekker, og er takknemlige for at HRS stiller opp og henter disse.

Geir Bornø fra “Stien langs sjøen” deltok på dagens ryddeaksjon. I hyggelig pausekaffe fikk vi et innlegg fra ham om prosjektet. Enkeltpersoners visjoner og iver har blitt til en voksende forening, som nå jobber for å sikre Stien langs sjøen plass i planverk langs hele sentrumskysten i Harstad. Akkurat nå gjelder dette nettopp Sentrumsplanen. Bornø beskriver velvilje fra næringsliv, private eiere, byggentreprenører osv gjennom hele prosessen. Gjennom å tilgjengeliggjøre havet med Stien langs sjøen tar vi kyststripa tilbake.

Harstad Venstre har programfestet at vi verdsetter initiativet Stien langs sjøen, og ønsker å bidra til å gi den trasé i hele dens planlagte utstrekning.

Strandryddedag Strandryddedag Strandryddedag Strandryddedag Strandryddedag Strandryddedag

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**