Hvor blir det av miljøsatsninga?

Ann Helen Skaanes, Foto: Baard Salvesen

Levanger Venstre er ikke fornøyd med kommunens satsning på klima.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

Vi utfordrer derfor Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Kristelig Folkeparti, som har sittet med makten de siste åtte årene, til å vise hvordan de nå vil ta et krafttak for miljø og klima, skriver 2. kandidat Ann Helen Skaanes og 9. kandidat Per Einar Weiseth i et innlegg

I 2011 ble framdriften i klima- og miljøtiltakene i kommunen unnlatt fra årsrapporten. Kommunestyret gjorde derfor et vedtak om at rapporteringen skulle lages som et tillegg i etterkant. Dette tillegget har aldri blitt laget.

Når kommunestyret gjør vedtak skal det være unødvendig at medlemmer av kommunestyret må etterspørre gjennomføringen gjentatte ganger. Dette er ikke bare en sløsing med tid og krefter, men også respektløst overfor velgerne.

I årsberetningen for 2012 finnes det endelig et kapittel om klima- og engergiplanen. Det består av fem punkter, og konklusjonen på punktene er enten at det har skjedd lite, eller at tiltaket ikke er iverksatt.

I årsberetning for 2013 har rapporteringen igjen blitt utelatt.

I 2014 er det et kapittel på seks linjer, hvor vi kan lese at kommunens innbyggere er svært fornøyde med renovasjonstjenesten i kommunen, og om hvor mange tonn søppel Innherred renovasjon har samlet inn. Kapitlet sier ingen ting om framdriften i tiltak, effekter som er oppnådd, behov for ytterligere tiltak, eller noe annet som er interessant og relevant.

Under framleggingen av årsberetningen i kommunestyret nå i mars tok derfor Venstre nok en gang til orde for at miljø- og klimarapporteringen blir tatt på alvor, og stilte spørsmål om hvorfor rapporteringen ikke handler om det som står i planen.

I svaret sa ordføreren at de ikke ville rapportere hva som er gjort og hva som gjenstår, fordi de heller vil lage en ny plan. Men hva skal vi med en ny plan hvis de som styrer ikke iverksetter og gjennomfører tiltakene? Vi får inntrykk av at det heller lages nye planer enn å gjøre jobben.

Venstre mener så absolutt at kommunens klima- og miljøplan må fornyes. Derfor har vi lansert ambisjonen om Levanger som klimanøytral innen 2022. Venstre mener at det grønne skiftet skjer lokalt, og det finnes en rekke eksempler fra andre kommuner som viser at det er mulig å gjøre tiltak som monner.

Venstre vil ta et krafttak for miljø og klima, og vil være en pådriver i arbeidet slik at innbyggerne kan være stolte av det Levanger får til.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**