Friområdeprosjektets framtid

Tursti Stavanger, Foto: Carsten Aus Bonn

Kjartan-Alexander-Lunde I Stavanger kommune har det vært bred politisk enighet om mål og virkemidler i både kommuneplaner og reguleringsplaner i Friområdeprosjektet.

Og gjennom Friområdeprosjektet er det etablert 16’500 meter turvei. Og vi har fått til fine og gode grøntdrag langs turveiene. Vi har fått grønne spaserdrag som binder friområder sammen og gir mange turmuligheter og – variasjoner.

Stavanger er av staten blitt presentert som nasjonalt forbilde for anskaffelse av friområder.

Kjartan Alexander Lunde

Vi har et overordnet ansvar for å skaffe gode grøntområder til byens innbyggere. Og det ansvaret har Stavanger tatt på en god måte. Det finnes områder og enkeltsaker som kunne vært løst bedre, men vedtaket i dag vil forhåpentligvis bidra til å bedre det og gjøre det enda bedre i framtiden.

Men ordførerer, det er et alvorlig skifte hvis det nå kun er stien som skal reguleres. Det å kun regulere inn stiene bryter med friområdeprosjektet. Hvis det vedtas så kan det bli mye vanskeligere å sikre gode og sammenflettede grøntområder.

Venstre ønsker ikke at vi skal ta hele eiendommer fra folk gjennom Friområdeprosjektet, men vi må kunne se områdene i sammenheng og ikke begrense oss slik som Frp sitt forslag i Formannskapet legger opp til. Vi må arbeide for å få best mulig turstier. Også må det arbeides for at det økonomiske oppgjøret skal være godt og rettferdig.

Venstre vil altså stemme for flest mulig gode turstier for byens innbyggere.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**