Samferdsel

Samferdsel

  • Østre linje og Glommabanen Askim – Sarpsborg

 

Askim Venstre ønsker å ta i bruk skinnegangen på hele strekningen til Sarpsborg og tilkobling på Ski for direkte samband til Oslo. Dette gir bedre muligheter for jobb, helse, utdanning og kultur for alle Østfolds innbyggere og spesielt for Indre Østfold. Innen 2030 må denne forbindelsen være på plass. Dårlig kollektivtrafikk og dårlige veier i Østfold er den viktigste hindring for en maksimal utnyttelse av gode tilbud for alle i fylket.

  • Ny veitrase Askim – Sarpsborg/Kalnes langs fylkesvei 114/115Veien er avgjørende for utvikling av kommunene vest for Glomma. Dette er en viktig vei for ambulanser, og er korteste vei til Fylkessykehuset på Kalnes. Målgrupper er arbeidspendlere i begge retninger, skoleelever og pasienter til sykehus. Denne veien må være på plass innen 2035.

 

  • Askim Venstre ønsker ny bro over Ågårdselven syd for Trøsken.

Andre lokale samferdselstiltak

Askim Venstre vil at det skal være enkelt å velge sykkel som transportmiddel. Vi ønsker sammenhengende sykkel og gangveier der alle barn kan sykle eller gå trygt til skole og jobb. Med innbygde låsbare sykkelparkeringsplasser i sentrum, ved skolene, ved jernbanen og busstasjonen, ved kollektivknutepunkter og større arbeidsplasser, vil flere benytte sykkel.

Askim Venstre vil jobbe for en effektiv kollektivtransport til og fra sentrum fra utkantstrøkene og til skoler.

Askim Venstre ønsker en bilfri Storgata ved å forlenge gågata til Henstad plass, men med kryssing av biler i Eidsbergveien.

Askim Venstre ønsker at det meste av parkering i sentrum skal skje i parkeringshus.

Askim sentrum skal på sikt bli bilfritt med unntak av transport til/fra eiendommer.

Vi vil innføre parkeringsavgift for å få ned privatbilismen i sentrum. De to første timene skal være gratis.

Askim Venstre vil stenge PM Røwdes gt. foran kulturhuset.

Askim Venstre ønsker å få nok ladestasjoner til el-biler i kommunen.

Askim Venstre vil arbeide for raskere utbygging av E-18. Ved utbedring Melleby-Ørje må det prioriteres fire-felts motorvei.

Askim Venstre ønsker forbud mot reklameskilt på fortau

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**