Flertall for ny sykehusstyring

Venstres landsmøte 2015
Venstres landsmøte 2015. Tromsø 10.-12. april, Foto: Marius Nyheim Kristoffersen

Oppland Venstre foreslo, og var med og sørget for flertall på landsmøtet, for at sykehusene skal styres av nye folkevalgte regioner.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

– Dette gjøres for å få tilbake demokratisk styring av dette store velferdsfeltet. Alternativet med statlig styring av sykehusene har ført til mange merkelige sykehusdebatter, som at det skal være et mål i et rikt land å legge ned sykehusene i Gjøvik og Lillehammer for å bygge opp tilsvarende kapasitet på Hedmarkssida. Det er bare det topptunge SI som statlig helseforetak som kan ende opp med slike konklusjoner. For innbyggerne i Oppland er det viktig med den trygghet det er i å ha et nært og godt sykehus, sier fylkestingsrepresentant Eivind Brenna.

Han understreker at sterke regioner betyr desentralisering av makt fra staten.

– Det gir også desentralisering av kompetansearbeidsplasser ut i regionene. Dersom direktorat og andre statlige jobber flyttes ut så vil regionene kunne ta av for veksten i Oslo. Samtidig er Oppland Venstre opptatt av at de nye regionene skal få oppgaver som er større enn at de nye sterkere kommunene kan ta seg av det.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**