Sykkelkommunen Bærum

Foto: Tor Andersen

Ja til flere syklister i Bærum – Nei til sykkeltrase gjennom Fredagskogen og Sauejordet

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

Sykling er en viktig del av løsningen på mange problemer: trafikk, klima, lokal forurensning og folkehelse. I følge stortingsmeldingen «Sunne livsstils -valg» er hver tredje bilreise kortere enn 3 km. Mange av disse reisene kunne gjøres på sykkel, og spesielt dersom man inkluderer el-sykler i bildet. En økning i sykkelandelen vil redusere trafikkmengden på både små og store veier, redusere utslipp både av klimagasser og annen forurensning, samt bedre innbyggernes helse ved økt fysisk aktivitet.

Vi i Bærum Venstre er glad i sykling, og i vårt program er vi tydelig på at vi ønsker flere skal benytte sykkel som fremkomstmiddel, og støtter planleggingen av en sykkeltrase langs Griniveien. Det er i dag mange som sykler på samme vei som bilistene kjører. Dette skaper farlige trafikksituasjoner. Ved å bygge en egen sykkeltrase så vil kanskje flere benytte sykkel til og fra jobb.
Samtidig som Bærum Venstre ønsker å stimulere til økt sykkelbruk er det viktig å legge sykkeltraseen utenfor områder som blir brukt til rekreasjon og friluftsliv.
Statens vegvesen anbefaler sykkelvei gjennom Sauejordet. Vegvesenet har sendt to alternative traseer for gang- og sykkelvei til behandling i Bærum kommune. Det ene forslaget går langs Griniveien, mens det andre alternativet går over Sauejordet. Statens vegvesen anbefaler å velge traseen over Sauejordet da dette er beregnet til det billigste alternativet. Sauejordet og Fredaskogen ligger rett øst for Griniveien.

Bærum Venstre mener at hensynet til vern og grønne verdier settes foran økonomiske kortsiktige hensyn. Sauejordet er enestående i sitt slag og brukes daglig av folk i nærmiljøet. Skoler, barnehager og institusjoner legger sine utflukter til dette område både sommer og vinter.

Bærum Venstre vil verne Fredagsskogen og Sauejordet og legge sykkeltraseen langs Griniveien. Det viktig at hensynet til fritids og landskapsinteressene er første valget. Eieren av Søndre Hosle Gård er tydelig på at han vil legge ned saueholdet hvis sykkelstien gjennom Sauejordet blir en realitet. Det ville være en stor katastrofe for alle som bor i området.

Bærum Venstre
Wenche Steen
4.kandidat

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**