Miljø og klima

Miljøhjerte

Klimaendringene er vår tids største utfordring og endringene kan ikke bare skje nasjonalt og internasjonalt. Noe må skje lokalt også. Man må også ta vare på naturen for å bli en grønn kommune. Askim Venstre tar dette på alvor og ser at dette er viktig for å unngå en kommune som er basert på menneskeskapte klimaendringer og naturødeleggelser.

Askim Venstre er blant annet opptatt av at dyrket mark skal brukes til matproduksjon og ikke noe annet. Det er vanskelig nok å være bonde i Norge i dag og vi importerer mer mat enn noen gang. Det er derfor viktig at man bruker de ressursene man har i Norge til å produsere kortreist mat.

Hvis man skal bygge vei og bygger den over jordet så er det risiko for å forgifte matproduksjonen som skjer nærmest veien i tillegg så deler man et jorde i to og bonden får mer problemer. Askim Venstre vil derfor ikke la dette skjer. Vi ønsker også omkamp om jordene på Hoen og Sekkelsten og ønsker at det skal omreguleres til landbruk og fritid.

Det er viktig å skape en grønn kommune og den viktigste veien dit er å kutte utslippene. Vi ønsker at Askim kommune skal halvere utslippene sine innen 2030 og være klimanøytrale innen 2050. Dette må skjer på en god måte og det må utarbeides en plan for hvordan man skal gjøre dette. En slik plan styrker mulighetene for at vi klarer å nå disse målene.

For å få en grønn kommune trenger vi faktisk en kommune. Og for å gjøre det er man nødt til å bygge. Vi ønsker at det skal skje på en grønn måte. Derfor vil vi at alle nye byggeprosjekter gis krav om prosjektering med nullutslipp i byggets levetid.

Transport kanskje det største klimaproblemet i en kommune og det er viktig at man prøver å få det utenom sentrum. Derfor vil vi at Askim sentrum skal på sikt bli bilfri med unntak av transport til/fra eiendommer. All parkering i sentrum skal under bakken eller i parkeringshus. VI ønsker også at en ny regulering av biltrafikk og tungtransport lages for avvikling av trafikk i sentrum.

Vi håper at du vil velge grønt og stemmer Venstre eller melder deg inn i dag. Har du spørsmål om miljø og klima så kan du ta kontakt med Leo Kornelius Torbjørnsen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**